Εδώ και μήνες, ορθότερο θα ήταν να λέγαμε χρόνια αλλά ας μείνουμε στο τελευταίο διάστημα, η ομάδα παραπαίει και διαδέχεται τη μια ήττα μετά την άλλη. Οι ποδοσφαιριστές μοιάζουν να κάνουν αγγαρεία, δεν βρίσκουν κίνητρα να αγωνιστούν και εύλογα ο κόσμος διερωτάται γιατί δεν μπαίνουν νεαρά παιδιά στα παιχνίδια, που έχουν κίνητρο για να εδραιωθούν στην πρώτη ομάδα και είναι από τα σπλάχνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που την πονάνε.
Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ δήλωσε ότι για το παιχνίδι με την ΑΕΛ δεν υπήρχαν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές διαθέσιμοι. Επίσης, σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραμάτισε το γεγονός ότι οι U19 είχαν αγώνα μεσοβδόμαδα με το Αποέλ. Ο κύριος λόγος πάντως, εντοπίζεται στην ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, καθώς ο προπονητής της ομάδας μας παραδέχτηκε ότι οι νεαροί δεν είναι έτοιμοι ακόμη για να ενταχθούν και να υπολογίζονται κανονικά στην πρώτη ομάδα.
Όσο αφορά το τελευταίο σκέλος, έχουμε παραθέσει πολλάκις την άποψη μας για το πως πρέπει να προωθούνται οι νεαροί στην πρώτη ομάδα. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία που ξεκινά από νεαρή ηλικία και έχει να κάνει με αγωνιστική ετοιμότητα αλλά και ψυχολογική. Η συμμετοχή νεαρών παιδιών της ακαδημίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται λόγω έκτακτης ανάγκης (βλέπε περιπτώσεις Παναγή και Χριστοδούλου), αφού οι ποδοσφαιριστές δεν είναι έτοιμοι ενώ σε περίπτωση ατομικού λάθους, η αντιμετώπιση του κόσμου ενδέχεται να “τρομάξει” τους νεαρούς.
Από την άλλη, τίθεται το ερώτημα: πόσο χειρότερα μπορούν να αγωνιστούν από αυτούς που ήδη αγωνίζονται και ξεφτιλίζουν τη φανέλα κάθε βδομάδα; Δεν μπορούμε να έχουμε απάντηση αλλά θα θέλαμε να δούμε στα εναπομείναντα παιχνίδια περισσότερους αθλητές από την ακαδημία, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είναι αγωνιστικά έτοιμοι. Μέρος της ετοιμότητας ενός νεαρού για να υπολογίζεται στην πρώτη ομάδα, είναι τα αγωνιστικά λεπτά και ευελπιστούμε ότι ο Γέσπερ, που διετέλεσε και υπεύθυνος ακαδημίας, θα δώσει χρόνο σε περισσότερους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών.