Home TOP NEWS Match Report: Νίκη σε αδιάφορο φινάλε

Match Report: Νίκη σε αδιάφορο φινάλε

Με νίκη τελείωσε η μαρτυρική σαιζόν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σε ένα ματς πάντως που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. ΟΜΟΝΟΙΑ και Απόλλωνας έπαιξαν με πολλούς νεαρούς και είχαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν. Σε μια από αυτές, ο Ντάρμπισαϊαρ με το 23ο του γκολ έδωσε τη νίκη στην ΟΜΟΝΟΙΑ.


Α’ ημίχρονο

Με πολλές αλλαγές και καθόλου άγχος οι δυο ομάδες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ περίμενε τον Απόλλωνα και κτυπούσε στην κόντρα, κάτι που στο πρώτο 20λεπτο της βγήκε πλήρως, αφού έφτιαξε 4 μεγάλες φάσεις. Στην πρώτη από αυτές ο Ντάρμπισαϊαρ στο 4′ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κίσσα σε τετ α τετ. Στο επόμενο λεπτό ο Άγγλος έχασε νέα ευκαιρία. Στο 13′ έχασε ο Απόλλωνας το δικό του τετ α τετ με τον Ζελάγια τον οποίο πρόλαβε ο Χριστοδούλου. Τέσσερα λεπτά μετά ο Χριστοφή έφυγε εντελώς μόνος με τον Κίσσα, αλλά ούτε αυτός νίκησε τον Κύπριο τερματοφύλακα. Και στην επαναφορά, ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε αφύλακτη κεφαλιά στα χέρια του Κίσσα.

Από το 20′ και μετά οι φάσεις μειώθηκαν. Στο 30′ πάντως ο Απόλλωνας έχασε μια τεράστια. Τετ α τετ ο Στυλιανού, φοβερή απόκρουση του Χριστοδούλου σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Απόλλωνας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με σουτ του Άλεξ που σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 34′ ο Ντάρμπισαϊαρ απάντησε στις ευκαιρίες, με πλάσα από κοντά που έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ημίχρονο που έληξε 0-0 παρά τις πολλές μεγάλες ευκαιρίες.

Β’ ημίχρονο

Πολλές ευκαιρίες και πάλι, αυτή τη φορά όμως με γκολ. Στο 48′ ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ πέτυχε αυτό που ήθελε, να σκοράρει και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Άγγλος υποδέχθηκε τη μπάλα λίγο έξω από τη περιοχή, και με συρτό δυνατό σουτ έγραψε το 1-0. Αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του, χειροκροτήθηκε και από τους οπαδούς του Απόλλωνα που αναγνώρισαν τη μεγάλη του κλάση.

O Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 51′ ο Ζελάγια είδε τον Χριστοδούλου να τον σταματά σε ευκαιρία. Ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ στο 53′ κάτι που έκανε και ο Χατζηβασίλης δυο λεπτά μετά. Οι επόμενες τρεις μεγάλες φάσεις όμως ανήκαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 56′ ο Κίσσας σταμάτησε τον Ντάρμπισαϊαρ που έκανε κοντινή προβολή. Στο 64′ ο Φώτη έκανε όμορφο γύρισμα στον Χριστοφή που έκανε από το μικρό τετράγωνο πλάσα άουτ. Τέλος στο 66′ ο Ντάρμπισαϊαρ έκανε συρτό διαγώνιο σουτ από μακριά, το οποίο απέκρουσε ο Κίσσας σε κόρνερ.

Από το σημείο αυτό και μετά ο ρυθμός έπεσε. Έπρεπε να φτάσουμε στο 79′ για να δούμε καλή φάση. Σε εκείνο το λεπτό ο Χριστοφόρου έκανε σουτ έξω από τη περιοχή, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κίσσα. Στο 82′ ο Χριστοφή έκανε εξαιρετική κούρσα, έφτασε φάτσα με τον Κίσσα, θέλησε όμως να δώσει άλλο ένα γκολ στον Ντάρμπισαϊαρ αντί να σκοράρει ο ίδιος και η ευκαιρία χάθηκε. Μέχρι το τέλος κάποιες προϋποθέσεις δεν έφεραν μεγάλες φάσεις και το ματς έληξε στο 1-0.

Συμπερασματικά

Σχολιάζουμε μόνο επί του σημερινού. Μπράβο στο Ματ για την πρωτιά, μπράβο σε όλους τους νεαρούς που τα έδωσαν όλα. Για τη χρονιά, ότι κι αν πούμε είναι λίγο.