Home MUNDIAL 2018 Το VAR άλλαξε τα δεδομένα – Πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Πορτογαλία

Το VAR άλλαξε τα δεδομένα – Πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Πορτογαλία


Μεγάλη ανατροπή στις καθυστερήσεις στον δεύτερο όμιλο με δυο αποφάσεις μέσω VAR να αλλάζουν τα δεδομένα στη βαθμολογία. Η Πορτογαλία ήταν μπροστά με 1-0 και πρώτη όμως το Ιράν ισοφάρισε (1-1) και και την ίδια ώρα έβαζε γκολ και η Ισπανία (2-2) που ανέβηκε αυτή πρώτη στον όμιλο. H Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στους 16 και η Ισπανία τη Ρωσία.

Το Μαρόκο αιφνιδίασε την Ισπανία αφού προηγήθηκε στο 14ο λεπτό με τον Μπουταΐμπ να νικάει τον Ντε Χέα στο τετ α τετ. Οι Ισπανοί κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα και ένα πεντάλεπτο μετά ο Ίσκο έφερε το ματς στα ίσα. Οι Μαροκινοί ξανά μπήκαν μπροστά στο 81′  με τον Εν-Νεσίρι. Με τη βοήθεια του VAR ο ρεφ δέχθηκε το γκολ του Άσπας στις καθυστερήσεις.

Με τρομερό σουτ του Κουαρέσμα στο 45ο λεπτό, η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ.
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πίεσε περισσότερο και στο 52′ κέρδισε πέναλτι όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην εκτέλεση του νικήθηκε από τον Μπεϊρανβάντ. Το χαμένο πέναλτι έδωσε θάρρος στους Ιρανούς που προσπάθησαν για κάτι καλύτερο στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις κέρδισαν πέναλτι με τη βοήθεια του VAR και ο Ανσαριφάρντ κράτησε ζωντανό το όνειρο των Ιρανών. Στην επόμενη φάση χάθηκε η πιο κλασική ευκαιρία με τον Μεχντί να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική των δικτύων.

Η τελική βαθμολογία στον δεύτερο όμιλο:

1. Ισπανία 5 βαθμοί (γκολ: 6-5)
2. Πορτογαλία 5 βαθμοί (γκολ: 5-4)
3. Ιράν 4 βαθμοί (γκολ: 2-2)
4. Μαρόκο 1 βαθμός (γκολ: 2-4)