Home TOP NEWS Αφλογιστία που… ανησυχεί (;)

Αφλογιστία που… ανησυχεί (;)

 


Το 4ο στη σειρά φιλικό έδωσε χτες η ΟΜΟΝΟΙΑ απέναντι στον Πανιώνιο, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Σε γενικές γραμμές, και από την περιορισμένη ενημέρωση που είχαμε, το τριφύλλι παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ωστόσο, στο Β’ μέρος χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για να έρθει το ματς στα ίσα, με το γήπεδο να μοιάζει με κατήφορος προς την αντίπαλη εστία.

Μια δυστοκία που φαίνεται να ανησύχησε κάπως τον κόσμο, με την ΟΜΟΝΟΙΑ, παρά τις πάμπολλες ευκαιρίες, να “κολλά” στο μηδέν ενεργητικό. Θυμίζουμε ότι στο μηδέν είχε μείνει και στα προηγούμενα 2 φιλικά, ενισχύοντας τις ανασφάλειες του κόσμου της ομάδας. Είναι και κάτι ασυνήθιστο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που έχει στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ και κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος Ματ Ντάρμπισαϊαρ.

Παρόλα αυτά, κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν, που ενδεχομένως παίζουν το δικό τους ρόλο στο σκοράρισμα. Πρώτον, η ομάδα βρίσκεται ακόμα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, έχει δώσει τα πρώτα της φιλικά με πολλούς ποδοσφαιριστές ανέτοιμους, ενώ έχει άλλα 4 φιλικά πριν την έναρξη. Επίσης, η απουσία του Χουάν Αλμπίν, ενός άκρως δημιουργικού ποδοσφαιριστή, επηρεάζει σε ένα βαθμό την επιθετική αποτελεσματικότητα, αν και δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε ένα και μόνο ποδοσφαιριστή. Τέλος, ο Κοσταρικανός, Νταβίντ Ραμίρεζ, αποκτήθηκε στα μέσα της προετοιμασίας, μετρώντας μόνο λίγες προπονήσεις, ενώ ο Γκρίνιτς “ψάχνεται” με τις πολλές αλλαγές συστημάτων κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που οι δοκιμές, τα πειράματα, οι αλλαγές συστημάτων, είναι σύνηθες φαινόμενα και αποτρέπουν την ομάδα από το να παρουσιαστεί έτοιμη για 90′ λεπτά. Εάν ο Άνχελ Γκόμεθ εντοπίσει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση, θα έχει ευκαιρία διόρθωσης με τη μια μεταγραφή ξένου που μένει. Προς το παρών, θα δοθεί ακόμα χρόνος σε όλους. Από την στιγμή που χθες φτιάχναμε ευκαιρίες πάντως, λέμε ξανά πως η παρουσία του Ντάρμπισαϊαρ είναι μάλλον καθησυχαστική.