Home TOP NEWS Διακρινόταν από πείσμα, δύναμη και μαχητικότητα

Διακρινόταν από πείσμα, δύναμη και μαχητικότητα


Το όνομα του Πάμπου Κοντογιώργη προστέθηκε στην κατηγορία «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» της επίσημης ιστοσελίδας. Πιο κάτω λίγα λόγια για έναν ποδοσφαιριστή που κατέκτησε πολλούς τίτλους με την ΟΜΟΝΟΙΑ:

Αποτέλεσε για 13 χρόνια (1972-1985) μία από τις σημαντικότερες μονάδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Φόρεσε 293 φορές τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Συνέδεσε το όνομα του με την πιο ένδοξη περίοδο του Συλλόγου, στην οποία κατακτούσε τον έναν τίτλο μετά τον άλλο. Συνολικά πανηγύρισε 21 τίτλους με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: 11 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 5 Ασπίδες, ενώ αναδείχθηκε 4 φορές νταμπλούχος Κύπρου.

Ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας της περιόδου 1976 – 1977, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα με ρεκόρ βαθμών, πετυχαίνοντας 26 νίκες σε σύνολο 30 αγώνων, με 88 τέρματα υπέρ και μόλις 20 κατά. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ΕΠΑΛ Λεμεσού, στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Άρη και το 1972 μετακινήθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σαν ποδοσφαιριστής διακρινόταν από πείσμα, δύναμη και μαχητικότητα, ενώ η παρουσία του στην αμυντική γραμμή της ομάδας προσέδιδε ασφάλεια και σιγουριά. Γενικά ήταν ένας πολύ δυνατός κεντρικός αμυντικός, αλλά και ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Πάμπος Κοντογιώργης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 27 Σεπτεμβρίου του 1951.