Home TOP NEWS Η Ευρώπη και το… μέλλον

Η Ευρώπη και το… μέλλον


Διπλή αναφορά για τους στόχους της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχαμε τις προηγούμενες μέρες, αφού πρώτα ο Ανδρέας Δημητρίου και μετά ο Ματ Νταρμπισάιαρ αναφέρθηκαν σε αυτούς. Και οι δύο έδειξαν προσγειωμένοι αλλά και πραγματιστές, μιας και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια καινούρια ομάδα, κάνοντας 17 μεταγραφές στο σύνολο και αλλάζοντας όλη τη δομή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο μεν πρώτος σημείωσε ότι στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα που θα καταγράψει καλύτερη πορεία από την περσινή (εννοώντας φυσικά την Ευρώπη), ο μεν δεύτερος ανέφερε ξεκάθαρα την Ευρώπη αλλά και το… μέλλον. Ως επιπρόσθετοι στόχοι τέθηκαν οι εξής: διατήρηση κορμού, δημιουργία υψηλού επιπέδου υποδομών και υποστήριξης, οικονομική σταθερότητα. Αν μη τι άλλο, ρεαλιστικοί στόχοι τους οποίους με σοβαρή δουλειά η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να τους πετύχει.

Το δεύτερο που θέλουμε να πούμε, και να χαιρετίσουμε, είναι η ξεκάθαρη τοποθέτηση για τους στόχους, καθώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είχαν ξεφύγει. Από το μηδέν πηγαίναμε για πρωτάθλημα, κάπου στα μέσα της σεζόν οι στόχοι άλλαζαν σε Ευρώπη, ενώ υπήρξαν χρονιές που ξεκινούσαμε χωρίς στόχους και “Πρωτάθλημα η οικονομική σωτηρία”. Ένας οργανισμός δε μπορεί να μην έχει ξεκάθαρους στόχους, άλλωστε πως θα μετρήσει τα κουκιά του στο τέλος, ούτε δύναται από το μηδέν να φτάσει στην κορυφή. Χρειάζεται πλάνο και μεθοδικότητα, στοιχεία που αναφέραμε ουκ ολίγες φορές σε αυτήν εδώ τη σελίδα, για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να επιστρέψει.

Όπως αναφέραμε πολλές φορές επίσης, ότι μόνοι μας χαμηλώσαμε τον πήχη σε εξευτελιστικά επίπεδα για το μέγεθος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ωστόσο, οι στόχοι καθορίζονται από τη δουλειά που κάνεις, και όχι από αυτά που λες. Όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ κινηθεί σε σωστά μονοπάτια, τότε θα μπορεί να κοιτάξει και το ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

ΥΓ. Όλα τα πιο πάνω δε σημαίνουν η ΟΜΟΝΟΙΑ δε δικαιούται να βλέπει πιο ψηλά από τη φετινή σεζόν. Αυτό όμως θα φανεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς…