Home TOP NEWS Match Report: Νίκη στα αποκαλυπτήρια

Match Report: Νίκη στα αποκαλυπτήρια

Νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρώτο φιλικό επί κυπριακού εδάφους. Η ομάδα μας ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη του αντιπάλου, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και κέρδισε δίκαια. Σκόρερ ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ.


Α’ ημίχρονο

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι η ΟΜΟΝΟΙΑ, ενδεχομένως ενδεικτικό και των προθέσεων του Ολίβα που στην προετοιμασία της Πολωνίας είχε παίξει σε κάποια ματς με 3 πίσω.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήτανμάλλον αναγνωριστικό, με κάποιες καλές προϋποθέσεις να μην φέρνουν μεγάλη φάση. Η πρώτη σοβαρή τελική ήρθε στο 13′ όταν ο Ντάρμπισαϊαρ υποδέχθηκε απόκρουση της άμυνας του Παναθηναϊκού και σόυταρε συρτά, στέλνοντας τη μπάλα έξω. Ένα μίνι ξέσπασμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ λίγο αργότερα, έφερε το πρώτο γκολ. Στο 18′ ο Ίσμα έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Ζίβετς που του την επέστρεψε με την πρώτη. Ο Ισπανός αριστερός μπακ με την πρώτη ξανά βρήκε τον Μόντες που σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Κότσαρης απέκρουσε εντυπωσιακά. Η μπάλα έφτασε τον Κούσουλο που έκανε σέντρα και ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη του αντιπάλου της, χωρίς βέβαια να κυριαρχήσει. Στο 29′ απείλησε ξανά με σουτ του Ζίβετς που έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Ίσμα έφυγε μόνος στον αιφνιδιασμό και πλάσαρε τον Κότσαρη που απέκρουσε. Στην επαναφορά ο Ζίβετς έκανε σουτ, το οποίο επίσης απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κότσαρης. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση ως το τέλος σε ένα ημίχρονο που βρήκε την ΟΜΟΝΟΙΑ δίκαια μπροστά.

B’ ημίχρονο

Πεσμένοι οι ρυθμοί στο β’ ημίχρονο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 65′ για να δούμε αξιόλογη τελική. Στο λεπτό αυτό ο Ραμίρες έκανε σουτ έξω. Νωρίτερα βέβαια στο 48′ αν ο Χριστοφή έκανε καλύτερη επιλογή σε αιφνιδιασμό τρεις με ένα, ενδεχομένως η ΟΜΟΝΟΙΑ να έκανε 2 τα τέρματα της, όμως έχασε το κοντρόλ και η ομάδα μας την ευκαιρία. Στο 76′ έκανε και ο Παναθηναϊκός μια τελική, με φάουλ του Μπουζούκη που πέρασε άουτ. Επτά λεπτά μετά ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αντιπάλου στο ματς, όταν ο Εμανουϊλίδης μόνος πλάγια στη περιοχή μας πλάσαρε άουτ. Η πιο μεγάλη πάντως ήρθε στο 88′ όταν ο Πίσπας προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα άουτ.

Συμπερασματικά

Είπαμε, ούτε διθυράμβους, ούτε μελοδράματα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ειδικά στο πρώτο μέρος έδειξε καλά στοιχεία. Έδειξε πως έχει και πράγματα να διορθώσει, οπότε συνέχεια στη δουλειά και το μοντάρισμα μέχρι την πρώτη αγωνιστική.