Home TOP NEWS Εξίσου σημαντικό το κλίμα

Εξίσου σημαντικό το κλίμα


Πολλές φορές όταν γίνεται αναφορά σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, εστιάζουμε κυρίως στην ποιοτική πτυχή του ρόστερ, κρίνοντας την ομάδα από τα επίσημα παιχνίδια. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που το κακό κλίμα επηρεάζει αρνητικά την απόδοση των ποδοσφαιριστών, κι ας ξέρουν μπάλα, γεγονός που έχει αντίκτυπο στη συνολική εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματα της.

Το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και γενικά στην ομάδα, είναι ακόμα πιο δύσκολο να επιτευχθεί, όταν μιλάμε για 25 περίπου νέα πρόσωπα στο «Ηλίας Πούλλος». Άλλο ένα σημείο που πρέπει να ειπωθεί, είναι ότι ακόμα και σε ομάδες με καλά αποτελέσματα ή θετική πορεία, δε σημαίνει ότι κυλάνε όλα ρόδινα. Το θέμα είναι να υπάρχει η «ατμόσφαιρα» και η κουλτούρα στην ομάδα που να σπρώχνουν τους ποδοσφαιριστές στο να δίνουνε το 100% των δυνατοτήτων τους και να βάλουν το σύνολο πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Κανείς δεν περιμένει ότι θα βλέπουμε ένα ρόστερ με 24-25 ποδοσφαιριστές που να είναι κολλητοί μεταξύ τους, αλλά να δρούν σαν σύνολο για το καλό της ομάδας. Εξίσου σημαντικό λοιπόν, εκτός από την ποιότητα, είναι και το κλίμα στην ομάδα…