Home TOP NEWS Η αρχή από την Μπαρτσελόνα και ο τίτλος με Γουίγκαν

Η αρχή από την Μπαρτσελόνα και ο τίτλος με Γουίγκαν


Η σελίδα μας σας παρουσιάζει τα στάδια στην καριέρα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γιόρντι Γκόμεθ και κάποια σημαντικά στατιστικά, για να τον γνωρίσετε καλύτερα.

Αναλυτικά:

Ο Γιόρντι Γκόμεθ γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1985 στην Βαρκελώνη και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα, γνωστή και ως Μασία. Αγωνίστηκε μάλιστα και μια φορά με τα χρώματα της πρώτης ομάδας το 2006, όταν και πέρασε αλλαγή στον αγώνα απέναντι στην Ζαμόρα για το θεσμό του Κόπα Ντελ Ρέι. Από εκεί, μετακόμισε στην γειτονική Εσπανιόλ, μετρώντας πολλές συμμετοχές στην ακαδημία, και τρεις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα της Λα Λίγκας.

Επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός, η Αγγλική Swansea, η οποία πλήρωσε το ποσό των 200 000 λιρών για να τον κάνει δικό της. Η εν λόγω παρουσία του στη συγκεκριμένη ομάδα, αποτέλεσε το εισιτήριο για το άλμα στην καριέρα του, αφού με 44 συμμετοχές στην Championship, 12 γκολ και 7 ασιστ, η Γουίγκαν έκανε την κίνηση για απόκτηση του το 2009.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η μετακίνηση κόστισε στην Γουίγκαν 1,7 εκατομμύρια λίρες, προσφέροντας του συμβόλαιο για 3 χρόνια. Εκεί έμεινε για 5 σεζόν τελικά, καταγράφοντας 178 συμμετοχές, 31 γκολ και 19 ασιστ. Τα συγκεκριμένα στατιστικά, αφορούν κυρίως την Πρέμιερ Λιγκ, αφού από τις 5 σεζόν που αγωνιζόταν στην ομάδα, μόνο την τελευταία χρονιά η Γουίγκαν υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ. Ο Ισπανός σε δηλώσεις του, χαρακτηρίζει την κατάκτηση του FA Cup το 2013, μια από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του, σε ένα παιχνίδι που ο ίδιος αγωνίστηκε για 81′ λεπτά, στη νίκη της ομάδας απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι με 1-0.

Τη σεζόν 2014-15, φόρεσε τα χρώματα της Σάντερλαντ, καταγράφοντας άλλες 29 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκοντας δίκτυα 4 φορές και σερβίροντας 3 ασιστ σε συμπαίκτες του. Στα μέσα της σεζόν 2015-16, πήγε ως δανεικός στην Μπλάκμπερν, ενώ την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Γουίγκαν για λίγο, προτού μετακινηθεί στην ισπανική Ράγιο Βαγιεκάνο. Τελευταίος του σταθμός, η βουλγάρικη Λέφσκι Σόφιας, με την οποία αγωνίστηκα 45 φορές, μαζί με τις φετινές, σκοράροντας 5 γκολ και δίνοντας 11 ασιστ.

https://www.youtube.com/watch?v=16LNBn4un7w