Home TOP NEWS Η αρχή από την Σλοβενία και η καριέρα στην Πολωνία

Η αρχή από την Σλοβενία και η καριέρα στην Πολωνία


Η σελίδα μας σας γνωρίζει ξανά, ένα από τα φετινά μεταγραφικά απόκτηματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τον Σάσα Ζίβετς. Ο ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1991 στο Σέμπετερ της Σλοβενίας. Μετρά πολλά χρόνια στην χώρα του, ένα σύντομο πέρασμα από Βουλγαρία, ενώ τα τελευταία χρόνια δοκίμασε την τύχη του στην Πολωνία.

Αναλυτικά:

Σλοβένος ο ποδοσφαιριστής, λογικό να έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Σλοβενία. Ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών το 2009 από την NK Primorje Ajdovscina, ομάδα 2ης κατηγορίας, με τον ποδοσφαιριστή να μένει στην ομάδα και τον επόμενο χρόνο, όταν ανέβηκε στα σαλόνια της 1ης κατηγορίας. Αυτές τις δυο χρονιές, ο παίκτης κατέγραψε συνολικά 48 συμμετοχές, 2 γκολ και 7 ασίστ. Η παρουσία του αποτέλεσε εισιτήριο για μεταγραφή του σε μεγάλη ομάδα της Βουλγαρίας, την CSKA Sofia, αναγκάζοντας την εν λόγω ομάδα να δαπανήσει 120 χιλιάδες για την απόκτηση του. Εκεί όπου έμεινε για μια σεζόν, γράφοντας αγωνιστικά λεπτά σε 8 παιχνίδια (3 γκολ, 1 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις.

Το κεφάλαιο «Σλοβενία» άνοιξε ξανά για τον ίδιο το 2012, μετακομίζοντας στην ΝΚ Domzale και τον επόμενο χρόνο στην ND Gorica, γράφοντας στην 1η κατηγορία της χώρας άλλες 48 παρουσίες, σκοράροντας 12 γκολ και δίνοντας 8 ασίστ. Το μεγάλο βήμα ήρθε με την μετακόμιση του στην 1η κατηγορία Πολωνίας, για χάριν της Piast Gliwice, η οποία τον έκανε δικό της με 60 χιλιάδες ευρώ από την σλοβένικη ομάδα. Εκεί βρισκόταν μέχρι και σήμερα, καταγράφοντας στο σύνολο 115 συμμετοχές, σκοράροντας 16 γκολ και δίνοντας στους συμπαίκτες του 13 ασίστ.

Ασφαλώς δεν αποτελεί και την πιο «ηχηρή» μεταγραφή στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως μην ξεχνάμε ότι μπάλα δεν παίζει το βιογραφικό του αλλά ο ίδιος ο παίκτης.

Δείτε πιο κάτω highlights από την καριέρα του: