Home TOP NEWS Το «χρυσό» στους Ολυμπιακούς και… το «είδωλο» του ο Μπουσκέτς

Το «χρυσό» στους Ολυμπιακούς και… το «είδωλο» του ο Μπουσκέτς


Μιας και υπάρχει κενό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μας δίνεται η δυνατότητα να σας συστήσουμε ξανά τις νέες μεταγραφές της ομάδας μας. Πιο κάτω το «who is who» του Χόρχε Ενρίκες.

Αναλυτικά:

Ο Χόρχε Ενρίκεζ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1991 στην Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού. Πέρασε σχεδόν όλη του τη ποδοσφαιρική καριέρα στη Guadalajara στην οποία μέχρι το 2013 ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Την χρονιά εκείνη είχε ένα σοβαρό τραυματισμό που τον επηρέασε στην μετέπειτα πορεία του στην ομάδα. Τα επόμενα τρία χρόνια είχε πτώση στην απόδοση του και αποφασίστηκε από την μεξικάνικη ομάδα όπως παραχωρηθεί δανεικός για να βρει ξανά τα πατήματα του. Μέχρι το 2018 δινόταν δανεικός σε Λεόν, Κόρας, Σάντος Λαγούνα και Πουέμπλα έχοντας μάλιστα κάποιες καλές παρουσίες όμως θέση στην Guadalajara δεν βρήκε ποτέ ξανά.

Από τον περασμένο Ιούνιο αποτελεί μέλος της ομάδας μας στην οποία θέλει να «αναγεννηθεί», μακριά από τραυματισμούς και να πάρει ξανά την ανοδική πορεία που είχε στο Μεξικό.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος έζησε την μεγαλύτερη ομαδική διάκριση όταν κατέκτησε με την Εθνική Μεξικού το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Αναμφίβολα είναι μεγάλο επίτευγμα, με τον ίδιο να ήταν βασικός στον τελικό με τη Βραζιλία, έχοντας συμβολή σε όλο το τουρνουά.

Δείτε πιο κάτω βίντεο με την παρουσία του, όπως επίσης και γκολ που σημείωσε στη διοργάνωση.

Στο παιχνίδι με την Κορέα στον όμιλο πέρασε στο 71ο λεπτό:

Το γκολ του απέναντι στη Σενεγάλη:

Στο αρχικό σχήμα με αντίπαλο τη Βραζιλία:

Σε συνέντευξη του, που παραχώρησε στην FIFA, σαν χρυσός Ολυμπιονίκης δήλωσε ότι ένα από τα όνειρα του είναι να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα μαζί με τον Σέρχιο Μπουσκέτς καθώς αποτελεί το ποδοσφαιρικό του είδωλο.