Home TOP NEWS Στο 1-1 η Κύπρος με τη Βουλγαρία

Στο 1-1 η Κύπρος με τη Βουλγαρία


Κρίμα. Αν και η Εθνική κατάφερε να προηγείται από το 23′ μέχρι και το 89′, τελικά έφυγε με το 1-1. Η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε με γκολ του Παναγιώτη Ζαχαρίου που απόψε κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική.

Πρώτο ημίχρονο: Καλά ξεκίνησε η Εθνική μας, που στα πρώτα 10 λεπτά αντιμετώπισε σαν ίση προς ίση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Βουλγαρίας. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με κυρίως παιχνίδι κέντρου και προσπάθειες δημιουργίας επιθέσεων και από τις δύο ομάδες. Στο 23′ όμως μετά από μια εξαιρετική σέντρα ο Ζαχαρίου βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βούλγαρο πορτιέρο και έγραψε το 1-0.

Στο 27′ η Βουλγαρία προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Παναγή με εντυπωσιακή απόκρουση τους αρνήθηκε την ισοφάριση. Το ίδιο έπραξε ο τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και στο 37′ και στο 39′ όπου κράτησε την Εθνική μας στο προβάδισμα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι το ημίχρονο με μικρές ευκαιρίες και πίεση της Βουλγαρίας στα καρέ της εθνικής μας αλλά με την ομάδα μας να αντέχει.

Ημίχρονο: Κύπρος – Βουλγαρία 1-0

Δεύτερο ημίχρονο: Πιεστικά ξεκίνησαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου για την εθνική μας και μέχρι το 50′ οι Βούλγαροι μας έκλεισαν στο μισό γήπεδο.

Η εθνική μας δυσκολεύεται να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα στο πρώτο δεκάλεπτο του 2ου ημιχρόνου, με τη Βουλγαρία να δημιουργεί προβλήματα στις γραμμες τις εθνικής κρατώντας την σε συνεχή αμυντική στάση.

Στο 55′ ένα μακρινό σουτ της Βουλγαρίας λίγο έλειψε να σημειώσει το 1-1 αλλά ο Παναγή και πάλι το έβγαλε εκτός. Η εθνική μας κατάφερε να ισορροπίσει λίγο τον αγώνα μέχρι το 60′ και να βρεί χώρους να ανέβει.

Η Βουλγαρία κατάφερε και πάλι να κερδίσει μέτρα και ως το 65′ έκλεισε την Κύπρο στο ένα τέταρτο του γηπέδου.

Οι Βούλγαροι συνεχίζουν να πιέζουν αλλά και να προσπαθούν να ξεγελάσουν τον διαιτητή με πολλές προσπάθειες να κερδίσουν είτε φάουλ είτε πέναλτι. Στο 67′ ο σκόρερ Π. Ζαχαρίου έδωσε τη θέση του στον Ρουσιά.

Το ίδιο σκηνικό στο παιχνίδι μέχρι και το 73′ όπου η εθνική αντέχει στην πίεση και με μια αντεπίθεση του Γιάννη Κούσουλου κερδίζει την κίτρινη κάρτα και το φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή της Βουλγαρίας, με τον Αρτυματά να χάνει εξ επαφής το 2-0, δίνοντας όμως κάποιες ανάσες στην εθνική.

Στο 78′ ο Βασίλης Παπαφώτης παίρνει τη θέση του Γιώργου Εφραίμ και η εθνική παραμένει στο ίδιο μοτίβο. Να αντέχει στην άμυνα και να προσπαθεί με καλές αντεπιθέσεις να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα κλειδώσει το παιχνίδι.

Στο 83′ μετά από αποτυχημένη αντεπίθεση της εθνικής μας, οι δύο ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ έσωσαν την εθνική από το 1-1. Ο Γιάννης Κούσουλος έδιωξε σε κόρνερ και ο Παναγή με διπλή επέμβαση κατέβασε τα ρολά και κράτησε το 1-0.

Στο 87′ η εθνική μας έχει κερδίσει χώρους και διαχειρίζεται τον αγώνα αν και η Βουλγαρία παραμένει φοβερά επικίνδυνη.

Πέναλτι για τη Βουλγαρία στο 88′, σημειώνει το 1-1

Στο 90′ ο Μακρής σώζει την εθνική από το 1-2 διώχνοντας πάνω στη γραμμή.

Ισοπαλία της Εθνικής μας με 1-1 και η Κύπρος χάνει τις ελπίδες για πρόκριση.

Συμπερασματικά: Η Εθνική είχε ψυχή και κατάφερε να διαχειριστεί τον αγώνα κρατώντας το υπέρ της αποτέλεσμα από το 23′ του αγώνα μέχρι το 89′. Πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Δίκαιο το αποτέλεσμα της ισοπαλίας βάση της εικόνας του αγώνα. Κρατάμε την ψυχή που έδειξαν οι διεθνείς, την ψυχραιμία της εθνικής για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και τον εκπληκτικό Κωνσταντίνο Παναγή που ήταν ο MVP του αγώνα.

Η Εθνική μας παρατάχθηκε με τους εξής έντεκα στο αρχικό σχήμα:

Οι δικοί μας Παναγή και Κούσουλος βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα.