Home TOP NEWS Τα ρεκόρ στον Παναθηναϊκό και η εμπειρία της Premier League

Τα ρεκόρ στον Παναθηναϊκό και η εμπειρία της Premier League


Ο Χάρης Μαυρίας αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας για τη χειμερινή περίοδο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο 7ος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή και εδώ θέλει να βρει τον καλό του εαυτό. Στα θετικά το νεαρό της ηλικίας του καθώς και οι εμπειρίες που πήρε με τις παρουσίες του σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Αναλυτικά το «who is who» του Μαυρία:

Ο Χάρης Μαυρίας γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1994 στη Ζάκυνθο και άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την τοπική ομάδα. Σε ηλικία 13 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και σε λιγότερο από δύο χρόνια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2010, όντας 16 χρόνων, ο Μαυρίας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα σε αγώνα για το Champions League, κόντρα στην Ρωσική Ρουμπίν Καζάν. Τέσσερις μέρες αργότερα, ντεμπούταρε και στο ελληνικό πρωτάθλημα στο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής άρχισε σιγά σιγά να αναδεικνύει το ταλέντο του και δεν άργησε να γίνει βασικό στέλεχος της ομάδας, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Το Καλοκαίρι του 2012, σε ηλικία 18 χρονών, πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην Ευρώπη. Σε αγώνα για τα προκριματικά του Champions League, σκόραρε δύο τέρματα απέναντι στη Σκωτσέζικη Μάδεργουελ και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναθηναϊκού που σκοράρει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς σκόραρε σε αγώνα Πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό και πέτυχε άλλο ένα ρεκόρ, αυτό του νεαρότερου που σκοράρει σε ντέρμπι αιωνίων.

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του πραγματοποίησε το Καλοκαίρι του 2013, όπου ανάγκασε την Αγγλική Σάντερλαντ να πληρώσει το ποσό των 3 εκ. ευρώ και να τον κάνει δικό της για 3 χρόνια. Ο Μαυρίας δεν μπόρεσε να πιάσει ρυθμό στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου και κατέγραψε 4 συμμετοχές, ενώ το μοναδικό γκολ που πέτυχε ήταν απέναντι στην Κιντερμίνστερ στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου του FA Cup.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2015 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για ένα 6μηνο και υπό την μορφή δανεισμού από την Σάντερλαντ. Στην Αθηναϊκή ομάδα κατέγραψε 9 συμμετοχές και 1 γκολ καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους τραυματισμούς. Έπειτα και με την επιστροφή του στην Αγγλική ομάδα, δόθηκε και πάλι δανεικός για 6 μήνες, τον Ιανουάριο του 2016, αυτή τη φορά στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο Μαυρίας βρήκε τον καλό του εαυτό στη γερμανική ομάδα, όπου και κατέγραψε 15 συμμετοχές και 1 γκολ.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, έπειτα και το διπλό δανεισμό του, έλυσε το συμβόλαιο του με την Σάντερλαντ και έμεινε ελεύθερος. Λίγες μέρες αργότερα ήρθε σε συμφωνία με την Καρλσρούη και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Μαυρίας είχε μια γεμάτη σεζόν στη γερμανική ομάδα, όπου είχε πολύ καλές παρουσίες και κατέγραψε 22 συμμετοχές. Το Καλοκαίρι του 2017 υπέγραψε στην Κροατική Ριέκα, όπου δεν μπόρεσε να πιάσει καλό ρυθμό και είχε μόλις 10 συμμετοχές.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή, πριν έρθει στην ομάδα μας, ήταν η Χιμπέρνιανς. Τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψε μικρής διάρκειας συμβόλαιο με τη Σκωτσέζικη ομάδα, με την επιλογή να υπογράψει μεγάλο συμβόλαιο εφόσον ικανοποιηθεί η ομάδα από την παρουσία του. Ο Μαυρίας ωστόσο ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και δεν κατάφερε να πείσει την Χιμπέρνιανς.

Όλα αυτά μπορεί και να μην σημαίνουν κάτι αφού το τι έχει προηγηθεί δεν έχει να κάνει με το τι θα αντιμετωπίσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει πτώση στην καριέρα του ωστόσο έχει όλα τα φόντα και με το νεαρό της ηλικίας του να βρει στην ομάδα μας τον παλιό καλό του εαυτό.

 

Το παρθενικό του γκολ στο Champions League (στο 0:47):

 

Το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι αιωνίων κόντρα στον Ολυμπιακό:

 

Το πρώτο του γκολ με την Σάντερλαντ:

 

Αποτέλεσμα εικόνας για mavrias sunderland

Αποτέλεσμα εικόνας για mavrias fortuna

Αποτέλεσμα εικόνας για mavrias karlsruhe

Αποτέλεσμα εικόνας για mavrias rijeka

Αποτέλεσμα εικόνας για mavrias hibernian