Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έξι πρωταθλήματα και δύο κύπελλα πανηγύρισε ο Τσιακλής

Έξι πρωταθλήματα και δύο κύπελλα πανηγύρισε ο Τσιακλής


Ένας ποδοσφαιριστής που σε ηλικία 20 ετών έγινε βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας και σχεδόν κάθε χρόνο πανηγύριζε τίτλο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επιστρέφει με την στήλη «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» φιλοξενώντας τον Αντωνάκη Τσιακλή. Αναλυτικά:

Αγωνίστηκε στους «πράσινους» από το 1970 μέχρι το 1978 και σε αυτό το διάστημα κατέγραψε 140 συμμετοχές και πανηγύρισε 8 τίτλους: 6 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Επίσης, μέτρησε πέντε συμμετοχές στην Εθνική Κύπρου.

Σε ηλικία 20 χρόνων έγινε βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη δεκαετία του ’70 όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ σάρωνε τους τίτλους. Έπαιξε σε 26 παιχνίδια τη σεζόν 1971-1972 κατά την οποία το «τριφύλλι» πανηγύρισε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του. Ενδεικτικό της λαμπρής καριέρας του στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το γεγονός πως από το 1971 και μέχρι το τέλος της θητείας του στους «πράσινους», κατακτούσε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Αποκορύφωμα αυτής της ένδοξης πορείας ήταν η σεζόν 1976-1997, στην οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ στέφθηκε πρωταθλήτρια με ρεκόρ βαθμών.

Ήταν, κατά γενική ομολογία, πιστός στρατιώτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την οποία αγάπησε από πολύ μικρή ηλικία. Απέδειξε αυτή την αγάπη του όταν σε νεαρή ηλικία πήγαινε κρυφά στις προπονήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς ο πατέρας του επιθυμούσε να αγωνίζεται σε άλλη ομάδα: «Όταν το έμαθε πρώτη φορά ο πατέρας μου έγινε έξαλλος. Ωστόσο, στη συνέχεια ήταν περήφανος για την επιλογή μου», ήταν το σχόλιό του, ενώ σε ερώτηση γιατί επέλεξε την ΟΜΟΝΟΙΑ, απάντησε: «Έτσι γεννήθηκα. Από ένστικτο η ομάδα μου ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Άρχισε την καριέρα του ως αριστερός ακραίος αμυντικός, αλλά στη συνέχεια βοήθησε πάρα πολύ και στο δεξί άκρο της άμυνας. Ήταν δυνατός στις μονομαχίες και διεκδικήσεις μπάλας, όπως και συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Ξεχώριζε για το πάθος και την πειθαρχία του εντός και εκτός γηπέδου, ενώ τον χαρακτήριζε η αστείρευτη αντοχή. Αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση ως προς την αφοσίωσή του στο ποδόσφαιρο και τη σωστή αθλητική ζωή.

Μετά το τέλος της καριέρας του, ακολούθησε με επιτυχία καριέρα προπονητή σε αρκετές ομάδες όπως η ΑΕΚ Κυθραίας, η ΜΕΑΠ και ο ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου. Διετέλεσε επίσης βοηθός προπονητής στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Ήταν προπονητής στην Ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το 1995 μέχρι το 2000. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί τη δική του Σχολή Ποδοσφαίρου.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 19/10/1950.