Η μεταγραφή ρεκόρ και το γκολ απέναντι στον Αναστασίου


Ο Δημήτρης Κολοβός αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της ομάδας μας για τη χειμερινή περίοδο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο 5ος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή και εδώ θέλει να βρει τον καλό του εαυτό. Στα θετικά το νεαρό της ηλικίας του καθώς και οι εμπειρίες που πήρε με τις παρουσίες του σε Βέλγιο και Ελλάδα.

Αναλυτικά το «who is who» του Κολοβού:

Ο Δημήτρης Κολοβός γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1993 στην Αθήνα και άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την ομάδα του ΠΑΣ Ωρωπός. Σε ηλικία 17 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών του Πανιωνίου και παράλληλα είχε κάποιες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Τη σεζόν 2010-11 έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας του Πανιωνίου και στα τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της Σμύρνης κατέγραψε 38 συμμετοχές και πέτυχε 4 γκολ.

Τον Αύγουστο του 2013 έκανε ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του, καθώς σε ηλικία 20 χρονών, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα η ομάδα του Πειραιά δαπάνησε το ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ για να κάνει δικό της τον Κολοβό. Ο Ολυμπιακός αφού απέκτησε τον ποδοσφαιριστή τον έδωσε δανεικό στην ομάδα του Πανιωνίου για να έχει παιχνίδια στα πόδια του και να διατηρηθεί σε φόρμα.

Με την επιστροφή του στον Πανιώνιο τη σεζόν 2013-14, ο Δημήτρης Κολοβός αποτελούσε τον παίκτη κλειδί της ομάδας όπου και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Μάλιστα, στις 24 Αυγούστου του 2013, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού που είχε για προπονητή τον Αναστασίου. Ο Κολοβός σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ στο εν λόγω παιχνίδι και υποχρέωσε τον νυν προπονητή του στην πρώτη του ήττα.

Με το τέλος της σεζόν επέστρεψε στον Ολυμπιακό και έκανε προετοιμασία με την ομάδα του Πειραιά. Αποφασίστηκε ωστόσο όπως δοθεί εκ νέου δανεικός στον Πανιώνιο για άλλη μια χρονιά. Συνολικά στα δύο χρόνια δανεισμού του στον Πανιώνιο ο Κολοβός κατέγραψε 60 συμμετοχές σκοράροντας και 18 φορές.

Τη σεζόν 2015-16 παρέμεινε στον Ολυμπιακό και πήρε τις ευκαιρίες του με την ομάδα του Πειραιά. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα μπαίνοντας ως αλλαγή. Στις 2 Δεκεμβρίου σκόραρε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό σε αγώνα Κυπέλλου απέναντι στον Παναιγιάλειο. Στις 6 Ιανουαρίου 2016 πέτυχε άλλο ένα γκολ σε αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην ομάδα των Χανιών. Ο Κολοβός ολοκλήρωσε τη σεζόν καταγράφοντας 11 παρουσίες με τον Ολυμπιακό και σκοράροντας 2 γκολ.

Στις 15 Ιουνίου 2016 ο Κολοβός δόθηκε δανεικός στην Βελγική Μέχελεν για ένα χρόνο. Στις 29 Ιουλίου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Βελγίου σε αγώνα απέναντι στην Μπριζ. Στις 10 Σεπτεμβρίου πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την Μέχελεν απέναντι στην Τρουίντενσε. Ο Κολοβός ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας αγωνιστεί σε 27 αγώνες και σκοράροντας πέντε γκολ.

Τον Μάιο του 2017, έπειτα και από την πολύ καλή του παρουσία, η Μέχελεν αγόρασε τον Κολοβό από την ομάδα του Ολυμπιακού. Η Βελγική ομάδα δαπάνησε το ποσό των 700 χιλιάδων ευρώ για να κάνει δικό της τον Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή, ποσό που αποτελεί ρεκόρ μεταγραφής για την Μέχελεν.

Στη δεύτερη του χρονιά με την Βελγική ομάδα, ο Δημήτρης Κολοβός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμού και δεν είχε ανάλογη πορεία με την πρώτη. Αγωνίστηκε μόνο σε 12 παιχνίδια και στο τέλος της σεζόν η Μέχελεν υποβιβάστηκε στην β’ κατηγορία.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Κολοβός πήρε μεταγραφή υπό μορφή δανεισμού στην Βίλεμ, καθώς δεν επιθυμούσε να συνεχίσει στην Μέχελεν και να παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Ο ποδοσφαιριστής δεν βρήκε ρυθμό στη Ολλανδική ομάδα και επηρεασμένος από το σοβαρό τραυματισμό που είχε αγωνίστηκε μόνο σε 3 αγώνες.

Ο Κολοβός αγωνίστηκε με όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Ελλάδος και κατέγραψε 35 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες και σκόραρε 9 γκολ. Με την Εθνική Ανδρών αγωνίστηκε σε 3 αγώνες.

Στις 31 Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Κολοβός πήρε μεταγραφή στην ομάδα μας με την ευχή να βρει τον καλό του εαυτό και χωρίς τραυματισμούς να βοηθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ με την παρουσία του. Ελπίζουμε και με το νεαρό της ηλικίας του να δούμε τον Κολοβό που ανάγκασε τον Ολυμπιακό να ξοδέψει 750 χιλιάδες για να τον αποκτήσει.

Το γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό του Αναστασίου (στο 0:32):

 

Το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό (στο 1:23):

 

Το πρώτο του γκολ με την Μέχελεν:

 

Το βίντεο με τα highlights του Κολοβού:

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κολοβος πανιωνιος

Αποτέλεσμα εικόνας για κολοβος ολυμπιακος

Αποτέλεσμα εικόνας για kolovos mechelen