Home TOP NEWS Να βλέπει ο Bertrand Layec να μαθαίνει

Να βλέπει ο Bertrand Layec να μαθαίνει


Ο Bertrand Layec θα αντικαταστήσει τον Χανς Ρέικβαρτ στην προεδρία της Επιτροπής Διαιτησίας με τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου. Το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας παραμένει σε προβληματικά επίπεδα (όχι σε όλα τα ματς) και πρέπει να βρεθεί μια λύση για να έχουμε ένα πιο αξιοκρατικό πρωτάθλημα, όπου ο πρωταθλητής θα κρίνεται στο γήπεδο και μόνο.

Παραθέτουμε ένα περιστατικό από την Ιταλία, για να βλέπει ο κ. Layec και να παραδειγματίζεται για το πως μπορεί ένας διαιτητής να τιμωρηθεί για μια κακή του απόφαση που επηρέασε αποτέλεσμα. Ένα από τα προβλήματα είναι οι επιπτώσεις (που δεν υπάρχουν) όταν ένας διαιτητής παίρνει λανθασμένες αποφάσεις, είτε εσκεμμένα είτε άθελα του.

Μεταφερόμαστε λοιπόν στην Ιταλία και στο Φιορεντίνα-Ίντερ για το θεσμό του πρωταθλήματος. Βρισκόμαστε στο 100′ (!) του αγώνα (υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις), με ποδοσφαιριστή των Βιόλα να δοκιμάζει γέμισμα στην περιοχή, με την μπάλα να χτυπά σε ποδοσφαιριστή της Ίντερ και ο Rosario Abisso να… βλέπει πέναλτι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης μάλιστα συμβουλεύτηκε το VAR (!), είδε τη φάση πολλές φορές και δεν άλλαξε την απόφαση του δείχνοντας την άσπρη βούλα. Ο Βερετούτ εκτελεί και κάνει το 3-3… α λα VAR, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Μια λανθασμένη απόφαση η οποία τιμωρήθηκε από την Ομοσπονδία της χώρα. Η επιτροπή εξέτασε τη φάση και επέβαλε πρόστιμο 3 αγωνιστικών στον εν λόγω διαιτητή, ο οποίος χάνει σχεδόν ένα μηνιάτικο!

Σε παρόμοιες περιπτώσεις εμείς τους στέλνουμε απλά να διαιτητεύσουν στην Β’ Κατηγορία για μια βδομάδα!

Να βλέπει ο Bertrand Layec να μαθαίνει λοιπόν…

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης και τη φάση στο τέλος:

*Να σημειώσουμε ότι ο Bertrand Layec θα αναλάβει τα ηνία της επιτροπής με το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.