Home TOP NEWS Ψήφος στον… Γιάννη και οι τρεις λόγοι

Ψήφος στον… Γιάννη και οι τρεις λόγοι


Όπως σας ενημερώσαμε σήμερα το πρωί, η ΟΜΟΝΟΙΑ βλέπει πλέον (και) τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, αφού ξεμείναμε από στόχους στη τρέχουσα σεζόν. Συστάθηκε λοιπόν ομάδα προγραμματισμού, η οποία αποτελείται από τους Νεόφυτο Λάρκου (Αθλητικός Διευθυντής), Γιάννη Αναστασίου (προπονητής), Σίμο Ταραπουλούζη (Διευθυντής Τμήματος Σκάουτινγκ) και Ανδρέα Σκέντζο (βοηθός προπονητής).

Διαβάστε επίσης – Η δομή και λειτουργία της Ομάδας Προγραμματισμού!

Με αυτήν του την κίνηση, το Δ.Σ της εταιρίας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Αναστασίου και στους συνεργάτες του. Μπορεί να μην τέθηκε ποτέ (επίσημα τουλάχιστον) θέμα απομάκρυνσης του και το συμβόλαιο του με την ΟΜΟΝΟΙΑ να λήγει το 2020, ωστόσο στις τάξεις του κόσμου, βάζοντας και εμάς μέσα, δεν το είχαμε και σίγουρο ότι θα συνεχίσει τη νέα σεζόν. Με την πιο πάνω κίνηση πλέον είναι βέβαιο ότι θα κάθετε στους πάγκους τη νέα αγωνιστική περίοδο και θα έχει ρόλο στον προγραμματισμό και τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν.

Εκτός από το συμβόλαιο που διατηρεί με την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Ελλαδίτης, υπάρχουν προφανώς και κάποιοι άλλοι λόγοι που οδήγησαν το Δ.Σ στη συνέχεια της συνεργασίας. Πρώτος και καλύτερος είναι ότι δε βρισκόταν από την αρχή εδώ. Ανέλαβε την ΟΜΟΝΟΙΑ μετά από πέντε σερί ήττες στην 8η αγωνιστική, με έναν φευγάτο Τεχνικό Διευθυντή, με ποδοσφαιριστές και αγωνιστική φιλοσοφία που δεν ήταν δικά του. Επομένως, τις πραγματικές του δυνατότητες και αν μπορεί να βοηθήσει και να χτίσει μια δυνατή ΟΜΟΝΟΙΑ, θα τα δείξει φέτος, όταν και θα βρίσκεται από την περίοδο του χτισίματος και της προετοιμασίας στην ομάδα.

Επίσης, οφείλουμε να πιστώσουμε στον κόουτς τις μεταγραφές του Γενάρη. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για δικές του εισηγήσεις, οι οποίες έγιναν αποδεχτές από το Δ.Σ. Αμπντούλ Ατζαγκούν, Χάρης Μαυρίας και Δημήτρης Κολοβός, έχουν δείξει θετικά στοιχεία και φαίνεται να μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον με το υπάρχον ρόστερ. Η αλήθεια οι προσθήκες τους δεν ήταν αρκετές για να φτάσει η ΟΜΟΝΟΙΑ στον στόχο της Ευρώπης, ωστόσο κέρδισαν νωρίς θέση στην εντεκάδα, λόγω και των κενών που υπήρχαν. Ο τελευταίος μάλιστα, μέσω των εμφανίσεων του κέρδισε κλήση στην Εθνική Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης – Πήρε κλήση στην Εθνική ο Κολοβός

Η σχετική επιτυχία των πιο πάνω μεταγραφών (λέμε σχετική γιατί δεν ήταν αρκετές για να φτάσουμε στους στόχους μας), δίνει μια θέση και λόγο στον Γιάννη Αναστασίου στην ομάδα προγραμματισμού. Ο κόουτς θα κάνει τις εισηγήσεις του πρώτα για το ποιοι μένουν/φεύγουν και στη συνέχεια θα εξεταστεί με την υπόλοιπη ομάδα ποιοι ποδοσφαιριστές θέτουν υποψηφιότητα για να ντυθούν στα «πράσινα».

Τέλος, αφήσαμε την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, η οποία έχει το λιγότερο βάρος στην απόφαση για συνέχιση της συνεργασίας με τον Ελλαδίτη κόουτς. Παρότι δεν καταφέραμε ούτε για λίγο να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκό εισιτήριο, η εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει βελτιωθεί. Για κάποιους λίγο, για κάποιους άλλους περισσότερο, ωστόσο υπάρχει μια πρόοδος. Σε αυτό ασφαλώς πρέπει να συνυπολογίζονται όλα τα πιο πάνω. Ότι δηλαδή ο Αναστασίου δεν ήταν από την αρχή της σεζόν εδώ και η επιλογή ποδοσφαιριστών, πλην των τριών, δεν έγινε με τη δική του σύμφωνη γνώμη.

Αυτά βλέπουμε λοιπόν εμείς πίσω από την κίνηση με τον Γιάννη Αναστασίου στην ομάδα προγραμματισμού και αποτελούν μια δική μας ερμηνεία για το παρόν και το μέλλον του κόουτς στην ΟΜΟΝΟΙΑ…