Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τ. Μαυρής: «Δεν γίνεται τόσο μεγάλο διάστημα η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην κάνει...

Τ. Μαυρής: «Δεν γίνεται τόσο μεγάλο διάστημα η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην κάνει νίκη επί του Αποέλ»


Στο ραδιόφωνο του Super Sport FM μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Τάκης Μαυρής. Η παλιά δόξα της ομάδας μας αναφέρθηκε στο ερχόμενο Αποέλ-ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο τριφύλλι.

Για το ντέρμπι ανάμεσα στο Αποέλ και την ΟΜΟΝΟΙΑ;
«Είναι ένα ντέρμπι που το περίμενε έκτοτε όλος ο φίλαθλος κόσμος της Κύπρου, από το παλιό ΓΣΠ, το Μακάρειο και τώρα στο νέο ΓΣΠ. Όποια και να είναι η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων είναι το κλασσικό ντέρμπι του Κυπριακού ποδοσφαίρου»

Για την αποχή του κόσμου, ιδιαίτερα στην φετινή χρονιά;
«Τώρα που βλέπω την αποχή του κόσμου, πρέπει να προβληματιστούν. Είναι κρίμα να γίνονται αυτά τα ντέρμπι με τόσο λίγο κόσμο. Το είπα πριν χρόνια ότι ο κόσμος θα φύγει από τα γήπεδα και η κάρτα δεν είναι ο βασικός λόγος. Το είπα πριν αρκετά χρόνια. Γιατί να μου απαγορεύσουν να πάω με τα εγγόνια μου στο γήπεδο καθώς θα κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα»

Πάνε 13 συνεχόμενα ντέρμπι «αιωνίων» που η Ομόνοια χάνει από το Αποέλ…
«Δεν γίνεται τόσο μεγάλο διάστημα η ΟΜΟΝΟΙΑ να μην κάνει νίκη επί του Αποέλ. Έγιναν λάθη και ελπίζω τη νέα χρονιά να αλλάξουν τα πράγματα. Υπάρχουν αρκετά δικαιολογητικά. Γίνονται προσπάθειες. Με τις προσλήψεις των Λάρκου, Ταραπουλούζη φαίνεται ότι προσπαθούν να αλλάξουν πράγματα. Ειδικά ο Νεόφυτος γνωρίζει το βάρος της φανέλας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ γιατί διετέλεσε προπονητής, ενώ το γνωρίζει και ο κύριος Αναστασίου πλέον. Έχουν τον χρόνο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να δουν τι χρειάζεται για να γίνει ξανά η ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλισσα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Το θέμα δεν είναι τα λεφτά αλλά η χημεία. Ήταν και το οικονομικό ένα πρόβλημα τα τελευταία χρόνια και η διοίκηση της εταιρείας το τακτοποίησε αυτό το θέμα. Είναι ένα κίνητρο να σταματήσει αυτό το σερί. Για τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι τραγικό αυτό καθώς έμαθε να πρωταγωνιστεί και να πανηγυρίζει τίτλους. Περιμένω τη νέα περίοδο να είναι καλύτερα τα πράγματα».

Θα μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στους τίτλους;
«Αυτοί που είναι εκεί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, γνωρίζουν τι παίκτες πρέπει να φέρουν και με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να κάνουν μια ομάδα που να την χαίρεται ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ. Ήταν μια βασανιστική περίοδος. Κάθε χρόνο ξεκινά με όνειρα η ομάδα και μέχρι πριν από δυο μήνες ήταν ερωτηματικό αν θα μπαίναμε στην 6άδα. Για εμάς ήταν πρωτόγνωρα αυτά και τα λέμε με πόνο ψυχής».

Για την κίνηση να βγάλετε σε δημοπρασία την φανέλα που φορούσατε στο παιχνίδι της Εθνικής με την Ιταλία…
«Είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για την σύζυγο μου, στη μνήμη της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ομοσπονδία για την τιμή που μας έκανε».

Πηγή δηλώσεων: www.sport-fm.com.cy