Home TOP NEWS Αυτή τη φορά να έρθει για να μείνει

Αυτή τη φορά να έρθει για να μείνει


Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι, ο προπονητής που κάθισε, συνεχόμενα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν ο Τικράν Μισιριάν στα πρώτα χρόνια της ιστορίας της ομάδας. Ο προπονητής με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι ο Ιόντζο Άρσοφ ο οποίος σε τρεις του θητείες βρέθηκε σε 8 διαφορετικές σεζόν στον πάγκο της ομάδας μας.

Τα τελευταία 20 χρόνια, από το 1999 μέχρι σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ άλλαξε συνολικά 26 φορές τον προπονητή της. Δεκατέσσερις προπονητές ήρθαν και έφυγαν την τελευταία 10ετία.

Θα πει κανείς ότι, ιδιαίτερα στην Κύπρο, ο προπονητής έρχεται σε μία ομάδα έχοντας από την πρώτη του μέρα έτοιμη την… βαλίτσα του για να αποχωρήσει. Ήρθε η στιγμή στην ΟΜΟΝΟΙΑ αυτό να αλλάξει.

Η επιλογή που θα γίνει αυτή τη φορά πρέπει να στηριχθεί. Είναι απαραίτητο να δοθεί χρόνος στο νέο τεχνικό να δουλέψει για να μπορέσει να βάλει τη σφραγίδα του στη νέα ομάδα που θα κτιστεί. Παραδείγματα προπονητών που έδειχναν αρχικά να αποτυγχάνουν, παρόλα αυτά έμειναν στη θέση τους και πέτυχαν, υπάρχουν.

Παραδείγματα προπονητών που κρίθηκαν ανεπαρκείς, έφυγαν και πέτυχαν στις επόμενες ομάδες που ανέλαβαν, επίσης υπάρχουν.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι, αν δεν περιλούσουμε από την πρώτη μέρα με θετικότητα τον άνθρωπο που έρχεται για να αναλάβει τον πάγκο μας, είναι καταδικασμένος.

Τα χαρακτηριστικά του νέου μας τεχνικού λέχθηκαν ξεκάθαρα και βάση αυτών θα γίνει η επιλογή. Θεωρούμε λοιπόν δεδομένο ότι τα κριτήρια που τέθηκαν από την ομάδα που καλείται να τον επιλέξει θα πληρούνται και πλέον είμαστε όλοι στην αναμονή για να ακούσουμε το όνομα του.