Home TOP NEWS Η αρχή από την Ουγγαρία, το «άλμα» στη Γαλλία και… η «τρελή»...

Η αρχή από την Ουγγαρία, το «άλμα» στη Γαλλία και… η «τρελή» πορεία με την Εθνική


Ο Άνταμ Λανγκ αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή της ομάδας μας για την περίοδο 2019-20. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο 7ος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή. Στα θετικά οι παρουσίες του στο Γαλλικό Πρωτάθλημα, καθώς και η πορεία με την Εθνική Ουγγαρίας στο Euro 2016.

Αναλυτικά το «who is who» του Λανγκ:

Ο Άνταμ Λανγκ γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1993 στην πόλη Βεσζπρέμ της Ουγγαρίας. Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την Βεσζπρέμ και αγωνίστηκε με όλες τις ομάδες της Ακαδημίας. Το 2008 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2012, καταγράφοντας 44 παρουσίες και 4 γκολ.

Τον Ιούλιο του 2012 πήρε μεταγραφή για την Γκιόρι, αγωνιζόμενος πλέον στην πρώτη κατηγορία της Ουγγαρίας. Στην πρώτη του χρονιά, όπου η Γκιόρι στέφθηκε Πρωταθλήτρια, δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής, ωστόσο στις επόμενες δύο κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα και έφτασε να γίνει ένα βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Ο Λανγκ στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Γκιόρι κατέγραψε 57 συμμετοχές, ενώ σκόραρε και ένα γκολ.

Στις 24 Ιουνίου του 2015, ο Λανγκ υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, Βιντεοτόν. Η Ουγγρική ομάδα παρακολουθώντας την πορεία του Λανγκ, επιθυμούσε την απόκτηση του όπερ και εγένετο. Ο Λανγκ αγωνίστηκε μια σεζόν στη Βιντεοτόν, έχοντας εξίσου μια πολύ καλή χρονιά, αγωνιζόμενος σε 23 παιχνίδια και σκοράροντας 2 γκολ. Αγωνίστηκε μόνο μια σεζόν, καθώς καθώς κέντρισε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Ντιζόν για να τον αποκτήσουν. Πριν αποχωρήσει από την Βιντεοτόν συνεργάστηκε με τον νυν προπονητή της ομάδας μας Χένινγκ Μπεργκ, για δύο μήνες.

Τον Αύγουστο του 2016, πραγματοποίησε ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στη Γαλλική Ντιζόν. Ένα μήνα αργότερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο, στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν. Στην πρώτη του χρονιά είχε πολλές συμμετοχές και δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί, αγωνιζόμενος στα πλείστα παιχνίδια ως βασικός. Στην δεύτερη σεζόν όμως, ο ανταγωνισμός στη θέση αυξήθηκε και η Γαλλική ομάδα αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2018 όπως παραχωρηθεί δανεικός στη Νανσύ, στη δεύτερη κατηγορία, για να διατηρείται σε φόρμα. Ο δανεισμός στη Νανσύ ήταν για ένα εξάμηνο, στο οποίο ο Λανγκ αγωνίστηκε 14 φορές. Με τη λήξη του δανεισμού επέστρεψε στη Ντιζόν και μετά αποχώρησε με τη λήξη του συμβολαίου του. Συνολικά στα δύο χρόνια παρουσίας του στη Ντιζόν ο Λανγκ κατέγραψε 25 συμμετοχές στην Ligue 1.

Τον Ιούλιο του 2018, ο Άνταμ Λανγκ πήρε μεταγραφή στην Ρουμάνικη Κλουζ, αγωνιζόμενος στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Λανγκ είχε μια γεμάτη χρονιά με την Κλουζ, με 19 συμμετοχές και βοήθησε τα μέγιστα στο να κατακτήσει η ομάδα του το Πρωτάθλημα Ρουμανίας. Αυτός ήταν και ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή, πριν υπογράφει συμβόλαιο με την ομάδα μας.

Σε επίπεδο Εθνικών, ο Λανγκ αγωνίστηκε με όλες τις μικρές ομάδες της Ουγγαρίας, ενώ από το 2014 είναι διεθνής με την πρώτη ομάδα. Ήταν μέλος της εκπληκτικής Ουγγαρίας στο Euro 2016 όπου σε όμιλο με Ισλανδία, Αυστρία και την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Η τρελή πορεία της Ουγγαρίας σταμάτησε στη φάση των «16» όπου βρήκε απέναντι της το πανίσχυρο Βέλγιο. Ο Λανγκ αγωνίστηκε βασικός και στα 4 παιχνίδια της Ουγγαρίας και είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει ποδοσφαιριστές όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Αζάρ και Ντε Μπρόϊνε.

Πλέον είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και θα πλαισιώνει τους Κούσουλο και Λούφντερ στις επιλογές για την άμυνα. Ας ελπίσουμε ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα δούμε τον Λανγκ που «ανάγκασε» την Ντιζόν να τον αποκτήσει ή και ακόμη καλύτερο και να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι για την ομάδα μας στη νέα περίοδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ádám Lang dijon

Αποτέλεσμα εικόνας για Ádám Lang dijon

Αποτέλεσμα εικόνας για adam lang cristiano ronaldo

Αποτέλεσμα εικόνας για Ádám Lang dijon

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ádám Lang dijon

Αποτέλεσμα εικόνας για Ádám Lang de bruyne

Το πρώτο του γκολ με τη Γκιόρι:

Το δύο γκολ με τη Βιντεοτόν:

Το πρώτο του γκολ με την Εθνική (0:36):