Home TOP NEWS Οι παρουσίες σε προηγμένα πρωταθλήματα και… η εκτόξευση στη Νέα Σαλαμίνα

Οι παρουσίες σε προηγμένα πρωταθλήματα και… η εκτόξευση στη Νέα Σαλαμίνα


Ο Τιάγκο Φερέιρα αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της ομάδας μας για την περίοδο 2019-20. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο 14ος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή. Στα θετικά οι παρουσίες του σε προηγμένα πρωταθλήματα, καθώς και η εξαιρετική σεζόν που έκανε με τη Νέα Σαλαμίνα.

Αναλυτικά το «who is who» του Τιάγκο:

Ο Τιάγκο Φερέιρα ντος Σάντος (πλήρες όνομα) γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1987 στο Λινάρες της Βραζιλίας και άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την Βραζιλιάνικη Κορίτιμπα. Τον Ιανουάριο του 2008 αποκτήθηκε από την Βραζιλιάνικη Φλουμινένσε, στην οποία παραχωρήθηκε τρεις φορές δανεικός. Αρχικά στη Ζουβεντούδε τον Φεβρουάριο του 2008, εκεί όπου δεν αγωνίστηκε αρκετά και παρέμεινε μέχρι το Νοέμβριο του ίδιου μήνα. Με την ολοκλήρωση του δανεισμού επέστρεψε στην Φλουμινένσε, ωστόσο παραχωρήθηκε και πάλι δανεικός, αυτή τη φορά στη Φριμπουργκουένσε Βραζιλίας για ένα εξάμηνο, καταγράφοντας 9 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 3 γκολ. Επέστρεψε ξανά στην Φλουμινένσε τον Μάιο του 2009 και δόθηκε για τρίτη φορά δανεικός, αυτή τη φορά στη Ντούκε ντε Καξίας. Εκεί έκατσε για άλλο ένα εξάμηνο και είχε γεμάτη παρουσία, μετρώντας 16 συμμετοχές και σκοράροντας 2 φορές.

Τον Ιανουάριο του 2010 όταν και επέστρεψε ξανά στην Φλουμινένεσε, αποκτήθηκε με ελευθέρα από την Φριμπουργκουένσε, στην οποία είχε αγωνιστεί ως δανεικός. Αγωνίστηκε ωστόσο μόνο για ένα εξάμηνο και δεν κατάφερε να πιάσει την επιθυμητή απόδοση. Το Καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο για λογαριασμό της Πάφου. Στην Παφιακή ομάδα αγωνίστηκε για μια σεζόν και κατέγραψε 13 συμμετοχές και πέτυχε 1 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2012 πήρε μεταγραφή για τη Νότιος Κορέα και συγκεκριμένα στην Ούλσαν Ντόλφιν. Στην εν λόγω ομάδα έμεινε για 1 χρόνο, καταγράφοντας 21 συμμετοχές και 8 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2013 επέστρεψε στη Βραζιλία για λογαριασμό της Κιανόρτε και έκατσε για ένα εξάμηνο. Στους 6 μήνες παρουσίας του στη Βραζιλιάνικη ομάδα πραγματοποίησε 19 συμμετοχές και σκόραρε 5 φορές. Ακολούθως το Καλοκαίρι, πήρε μεταγραφή για την Καμπινένσε όπου αγωνίστηκε για μια σεζόν και μέτρησε 10 συμμετοχές και 10 γκολ.

Τον Αύγουστο του 2014 επέστρεψε στην Κύπρο, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Οθέλλου και πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά συστήνοντας το όνομα του στο κυπριακό κοινό. Την περίοδο 2014-15 η ομάδα της Αθηένου ήταν η έκπληξη του Πρωταθλήματος, καθώς πήρε την άνοδο και είχε μια πολύ καλή παρουσία στην πρώτη κατηγορία. Στις λεπτομέρειες και στο τελευταίο παιχνίδι υποβιβάστηκε, με τον Τιάγκο πάντως να έχει μια μεγάλη συνεισφορά στην ομάδα. Εκείνη τη χρονιά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κατέγραψε 27 συμμετοχές και πέτυχε 10 γκολ. Η πολύ καλή του παρουσία στον Οθέλλο του έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του και να πάρει μεταγραφή τον Αύγουστο του 2015 στη Βελγική Λιρς. Αγωνιζόμενος πλέον σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα, ο Τιάγκο έμεινε στην Λιρς για ένα εξάμηνο και κατέγραψε 12 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 1 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2016 πήρε μεταγραφή στην Μακάμπι Νετάνια, ομάδα του Ισραήλ. Δεν κατάφερε να στεριώσει εκεί όμως αφού αγωνίστηκε μόνο δύο φορές. Τον Ιούνιο του 2017 αποκτήθηκε από την Ταϊλανδέζικη, Ουνιόν Γιουνάιτεντ. Στην εν λόγω ομάδα έκατσε για έξι μήνες, μετρώντας 15 παρουσίες και σκοράροντας 7 φορές.

Τον Ιανουάριο του 2018 επέστρεψε ξανά στην Κύπρο, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Νέας Σαλαμίνας. Με το «καλημέρα» ο Τιάγκο έκανε αισθητή την παρουσία του στην ομάδα της Αμμοχώστου και αποτελούσε τον παίκτη κλειδί. Με την ολοκλήρωση εκείνης της σεζόν, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κατέγραψε 13 συμμετοχές και πέτυχε 8 γκολ. Έγινε αμέσως από τα αγαπημένα παιδιά των «ερυθρολεύκων» και το Καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Σαλαμίνα. Την τρέχουσα περίοδο ήταν ακόμα καλύτερος και ήταν ο βασικός συντελεστής της εξαιρετικής πορείας που έκανε στο πρωτάθλημα η ομάδα της Αμμοχώστου. Ο Τιάγκο αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια και σκόραρε 10 φορές, ενώ δύο γκολ πέτυχε και εις βάρος της ομάδας μας.

Η πολύ καλή του παρουσία με τα χρώματα της Νέας Σαλαμίνας έφερε και την μεταγραφή του στην ομάδα μας. Ας ελπίσουμε ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα δούμε τον ίδιο Τιάγκο που είδαμε και στην ομάδα της Αμμοχώστου ή και ακόμη καλύτερο και να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι για την ομάδα μας στη νέα περίοδο.

Τα γκολ που πέτυχε εις βάρος της ομάδας μας:

Στιγμές από τις καλές του παρουσίες με τη Νέα Σαλαμίνα:

https://youtu.be/MyQZvgYRK0k?t=4

https://youtu.be/xGrUxwARlL0?t=3