Home TOP NEWS Ερίκ Μποτεάκ: «Ξέρω καλά που πατάω και που πάω»

Ερίκ Μποτεάκ: «Ξέρω καλά που πατάω και που πάω»


Μίνι συνέντευξη στην Lequipe παραχώρησε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ερίκ Μποτεάκ. Είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα . Αναφέρθηκε στην απόφαση του να συνεχίσει στην Κύπρο και στην ΟΜΟΝΟΙΑ, στην εμπειρία του στην Αυστραλία και τον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας μας, αποκαλύπτοντας το λόγο για τον οποίο πείστηκε να μετακομίσει στο νησί μας. Θα τελειώσει μάλλον την καριέρα του στην ΟΜΟΝΟΙΑ ανέφερε, ενώ σχολίασε και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα αγωνιστικά.

Εδώ το δημοσίευμα της Lequipe.fr

Η συνέντευξη Μποτεάκ:

Τι γνωρίζεις για την ΟΜΟΝΟΙΑ;

«Δεν γνώριζα πολλά πράγματα όμως ρώτησα και έμαθα. Είναι ένα ιστορικό κλαμπ στην Κύπρο, έχει τους περισσότερους οπαδούς, και όλα όσα έμαθα με έκαναν να θέλω να πάω εκεί. Είδα την ομάδα, παρατήρησα ότι βρίσκεται σε αυτήν ο Γιόρντι Γκόμεθ, είδα ότι πέρασε από κει ο Μάρκο Μότα και σκέφτηκα ότι κάτι καλό συμβαίνει εκεί. Επίσης ρώτησα τον καλό μου φίλο Μίκαελ Γκαφούρ με τον οποίο βρεθήκαμε για λίγο στην Σεντ Ετιέν και με έκανε να αισθανθώ αυτοπεποίθηση. Οπότε, όταν το έψαξα καλά είπα… πάμε!»

Είχες άλλες προτάσεις;

«Ναι, είχα επαφές με ομάδες από την δεύτερη κατηγορία Ισπανίας, από το Βέλγιο, την Ινδία, την Αυστραλία, την Σαουδική Αραβία… έτσι κι αλλιώς ήθελα να είμαι κοντά στην Γαλλία. Ήθελα μία νέα πρόκληση.»

Η επιλογή σου να πας στην Αυστραλία το 2017 είχε να κάνει με την επιθυμία σου για μία καινούργια προσωπική εμπειρία; Μήπως ισχύει το ίδιο και τώρα;

«Είναι πάντοτε στο μυαλό μου και το θέμα της οικογένειας. Η ζωή στην Κύπρο θα είναι καλή. Το κλαμπ είναι σταθερό, έχω πληροφορηθεί καλά. Ξέρω καλά που πατάω και που πάω. Όταν είχα τη συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας, με συνεπήρε το πνεύμα νικητή τους, μέσα και από τα λεγόμενα τους. Θέλουν πρωτιές και Ευρωπαϊκή παρουσία. Τώρα εξαρτάτε από μένα να δείξω τι αξίζω.»

Υπέγραψες τριετές συμβόλαιο. Φαντάζομαι ότι ήταν αυτό που ζητούσες…

«Ναι ήταν αυτό που ήθελα και που θεώρησα ότι ήταν το καλύτερο. Αυτό αντιλαμβάνεστε πιθανόν να με φέρει και στο τέλος της καριέρας μου, θα είμαι 35 χρονών όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου.»

Τι κρατάς από την εμπειρία σου στην Αυστραλία; Ποιο είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου εκεί;

«Σε σχέση με την ποιότητα ζωής, έπρεπε να βρω κάτι παραπλήσιο καθώς η ζωή εκεί είναι παράδεισος. Ο καιρός είναι ολόχρονα καλός ενώ είσαι κοντά στις καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Αυστραλία είναι κοντά στο Αγγλικό στυλ. Είναι περισσότερο ποδόσφαιρο αποστάσεων και όχι φυσικών προσόντων. Είχα πολύ καλή σχέση με τους οπαδούς της ομάδας, ψηφίστηκα κορυφαίος παίκτης της σεζόν ενώ πέτυχα και το ωραιότερο, σύμφωνα με την ψήφο των συντακτών εκεί, γκολ της χρονιάς. Το συμβόλαιο μου έφτανε στο τέλος του και όλες οι ομάδες στην Αυστραλία με διεκδίκησαν όμως εγώ ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη.»

Αποχώρησες από την Αυστραλία πριν από δύο μήνες. Πιο είναι το επίπεδο ετοιμότητας σου;

«Δούλεψα αρκετά με προπονητές φυσικής κατάστασης στην πόλη Νις όπου βρισκόμουν τελευταία όμως δεν έχει καμία σχέση με την προπόνηση που γίνεται στις ομάδες. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 24 Αυγούστου και έχω μπροστά μου ένα μήνα να δουλέψω.»