Home TOP NEWS Αυτά είδαμε στο φιλικό με την Ανόρθωση

Αυτά είδαμε στο φιλικό με την Ανόρθωση


Ύστερα από αρκετό καιρό στην ΟΜΟΝΟΙΑ πνέει αέρας αισιοδοξίας. Αυτό που παρακολουθήσαμε το Σάββατο στο ΓΣΠ ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και τα πρώτα στοιχεία αυτής της καινούργιας ομάδας, η οποία εδώ και καιρό ετοιμάζεται, αποκαλύφθηκαν.

Κάνοντας μία πρώτη ανάγνωση των όσων παρακολουθήσαμε θα λέγαμε ότι έγινε εμφανές ότι μέλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του Χένινγκ Μπεργκ είναι να κρατήσει τη μπάλα, έχει επιθετικό πλουραλισμό βάζοντας στο παιχνίδι σχεδόν όλους τους παίκτες όταν βγαίνει μπροστά.

Είδαμε πλαγιοκοπήσεις, επιθέσεις από τον κεντρικό διάδρομο, πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας ενώ η ομάδα μας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις στημένες φάσεις φτιάχνοντας μάλιστα 3 πολύ καλές ευκαιρίες με αυτό τον τρόπο.

Παράλληλα περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την επιθετικότητα της Ανόρθωσης βγάζοντας αποτελεσματικές άμυνες με τους Λανγκ και Λούφτνερ να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι.

Ήταν εξαιρετικός ο Ζοέλ Περέιρα ο οποίος έτρεξε μπρος και πίσω στο δεξί άκρο αμέτρητε φορές και φάνηκε ότι η επιλογή του Λάρκου να τον εντάξει στο ρόστερ ήταν ολόσωστη.

Καλή παρουσία είχε και ο Μανρίκε στο αριστερό άκρο με τον μικρό να μπαίνει σύντομα στον συναγωνισμό με τον Γιαν Λέτζιακ.

Ο Γιόρντι Γκόμεθ μαζί με τον Βίτορ Γκόμεθ συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στον χώρο του κέντρου αν και φάνηκε ότι ο Γιόρντι είναι πολύ πιο έτοιμος σε σχέση με τον παρτενέρ του ενώ και ο Κούσουλος από την ώρα που πήρε θέση ως ανασταλτικός χαφ, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Βίτορ, ήταν ιδιαίτερα θετικός.

Ο Εζρά έπαιξε ενενηντάλεπτο και ενδεχομένως να ήταν, συνολικά στο παιχνίδι, ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Είχε πολλές προσπάθειες για γκολ ενώ ήταν σε αρκετές περιπτώσεις πρωταγωνιστής στη δημιουργία επιθέσεων από το αριστερό άκρο. Θετικός επίσης το γεγονός ότι έδωσε σε πολλές περιπτώσεις αμυντικά στηρίγματα στον Μανρίκε.

Ο Χριστοφή φάνηκε πως ακόμη θέλει τον χρόνο του. Θετικό το γεγονός ότι έπαιξε σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων 45 λεπτά, είχε συμμετοχή σε αρκετές φάσεις και σαφώς όταν ανεβάσει το επίπεδο ετοιμότητας του ακόμη περισσότερο μπορεί να δώσει πράγματα στην ομάδα. Στο ημίχρονο πέρασε στο παιχνίδι ο Μποτεάκ ο οποίος έδειξε ένα πρώτο δείγμα της ποιότητας που τον συνοδεύει. Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του πρώτιστο μέλημα ήταν σαφώς να πάρει λεπτά συμμετοχής.

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Τιάγκο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στο πρώτο ημίχρονο πέρασε σχεδόν σε όλες μας τις επιθέσεις η μπάλα από τα πόδια του, είχε σωστές μεταβιβάσεις και φάνηκε πως θα είναι μία πολύ καλή επιλογή για τον προπονητή. Αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον Ορτέγα. Ο Κολομβιανός έδειξε πολύ καλή διάθεση στο μισάωρο που αγωνίστηκε. Είναι ταχύς με τη μπάλα στα πόδια, έδειξε ότι είναι παίκτης με υψηλή τεχνική κατάρτιση και σίγουρα ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.

Ο Ραμίρεζ ήταν φιλότιμος αν και στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε μόλις μία ευκαιρία απώλεσε, δεν πήρε σχεδόν καθόλου μπάλα μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή παρά το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν συνεχώς στην επίθεση. Θα αναμένουμε την επιστροφή του Ντάρμπισάιρ για να δούμε πως θα αποδώσει ο Άγγλος σε αυτή τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Είναι κάτι που σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δούμε.

Τέλος ο Ουζόχο ήταν σταθερότατος. Ελάχιστες φορές χρειάστηκε στον αγώνα και ήταν πάντοτε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Ήταν πολύ καλός και με την μπάλα στο έδαφος με σωστές πάσες και μπαλιές προς τους συμπαίκτες του.