Home TOP NEWS Κάποτε μας αντέγραφαν, τώρα ίσως πρέπει εμείς να κοιτάξουμε δίπλα μας

Κάποτε μας αντέγραφαν, τώρα ίσως πρέπει εμείς να κοιτάξουμε δίπλα μας


Όσοι παρακολούθησαν το χθεσινοβραδινό Ευρωπαϊκό παιχνίδι του Απόλλωνα εντυπωσιάστηκαν. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού παρουσίασαν εξαιρετικά πράγματα στο γήπεδο. Επιθέσεις με ταχύτητα, δύναμη στο κέντρο και σιγουριά στις μεταβιβάσεις, σχεδόν αλάνθαστες άμυνες. Η ωραιότητα του απλού ποδοσφαίρου.

Είναι επίσης παραδεχτό, σχεδόν από ολόκληρη την ποδοσφαιρική Κύπρο, ότι αυτή η ομάδα αδικείται από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια ολίγον μας ενδιαφέρει και ο λόγος που αναρτάται το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι για να εκθιάσει έναν από τους αντιπάλους μας. Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το κομμάτι… προπονητής.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή στηρίχθηκε μέσα στα χρόνια και κατάφερε να δώσει σιγά σιγά τη δική του προσωπικότητα στην ομάδα του. Έχει αφήσει ήδη το στίγμα του και τη φιλοσοφία του η οποία δεν αλλάζει όποιοι παίκτες κι αν έρθουν, όποιοι παίκτες κι αν φύγουν.

Είναι αυτό που χρόνια περιμένουμε να δούμε στη δική μας την ομάδα. Να βγάζει στο γήπεδο χαρακτήρα και να παρουσιάζει την εικόνα εκείνη την οποία ο κόσμος της θα απολαμβάνει.
Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη ωστόσο θεωρούμε ότι με τη δουλειά που έγινε και γίνεται αυτό το καλοκαίρι, έχει δημιουργηθεί το έδαφος για τον προπονητή μας, ώστε να μπορέσει και αυτός να αφήσει το δικό του στίγμα και να συνδέσει το όνομα του με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το ρόστερ μας έχει σχεδόν γεμίσει με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πλέον η… μπάλα είναι στα πόδια του Χένινγκ Μπεργκ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νέα προσπάθεια που αρχίζει πρέπει να στηριχθεί και να της δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, με την ευχή πως όταν αποδώσει, θα μπορεί και πάλι η ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει απαιτήσεις για να ανταγωνιστεί τις ομάδες οι οποίες διατηρούν την ποιότητα τους και την φιλοσοφία τους μέσα στα χρόνια.
Δεν είναι ντροπή να πούμε ότι, κάποτε οι άλλες ομάδες προσπαθούσαν να φτάσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως σήμερα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ίσως να πρέπει να ισχύσει το αντίστροφο.

Είναι καιρός να αρχίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να κτίζει πάνω στους ανθρώπους που έχουν τοποθετηθεί στα καίρια πόστα και να τους δοθεί  το χρονικό περιθώριο να παράξουν έργο. Πρέπει φέτος να γίνει η αρχή. Έχει λεχθεί πάντως ότι από φέτος η ομάδα αποκτά ένα συγκεκριμένο μοντέλο και φιλοσοφία πάνω στα οποία σταθερά θα βαδίσει στο μέλλον.  Λάθη θα γίνουν όμως μέσα από τις εμπειρίες και την τριβή όλοι θα γίνονται συνεχώς καλύτεροι.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό το οποίο δεν μπορεί να μην αναφερθεί είναι και το εκτόπισμα, το βάρος της φανέλας αλλά και του ονόματος που κουβαλά η ομάδα μας, στοιχεία τα οποία θα της δώσουν και το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή αγωνιστικά έτοιμες. Αν καταφέρει η ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει αυτό που πράττουν σωστά κάποιοι άλλοι, σε συνδιασμό με τον πολύ μεγάλο όγκο των οπαδών που την ακολουθούν θα μπορέσει να ανέβει και πάλι στην κορυφή.