Home TOP NEWS Ο ανταγωνισμός κάνει καλό στην ομάδα…

Ο ανταγωνισμός κάνει καλό στην ομάδα…


Αν ρωτούσε κανείς ποια είναι η επικρατέστερη εντεκάδα του Χένινγκ Μπεργκ τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, θα άκουγε μάλλον πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μας, ο Νορβηγός τεχνικός σε πολλές θέσεις έδωσε αρκετό χρόνο σε διάφορους παίκτες, παρόλο που λίγο πολύ έδειξε τις προθέσεις του ενόψει πρεμιέρας. Πέραν αυτού όμως, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ανταγωνισμός και οι ποδοσφαιριστές να αντιλαμβάνονται πως κανείς δεν είναι σίγουρος για την εντεκάδα.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε ξανά το ρόστερ, ήδη κάναμε αναφορά πολλές φορές. Θα πούμε όμως πως ο υγιείς συναγωνισμός μόνο καλό θα μας κάνει μακροπρόθεσμα. Όταν ένας παίκτης νιώθει πως πρέπει να παλέψει για τη θέση του, δίνει τον καλύτερο του εαυτό, ενώ όταν νιώθει άτρωτος, εφησυχάζει και συχνά δεν είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του, μιας και νιώθει πως ότι κι αν γίνει θα παίξει.

Το φετινό ρόστερ έχει βάθος, προσδίδει ευελιξία στον προπονητή, ενώ δίνει και κίνητρα στους παίκτες να τα δίνουν όλα ακόμα και στις προπονήσεις.