Home TOP NEWS Οι εμπειρίες από την La Liga, το βραβείο του πολυτιμότερου και… τα...

Οι εμπειρίες από την La Liga, το βραβείο του πολυτιμότερου και… τα γκολ κόντρα στην Ρεάλ


Ο Μίκου Φεντόρ αποτελεί την 13η μεταγραφή της ομάδας μας για την περίοδο 2019-20. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο 12ος σταθμός στην καριέρα του ποδοσφαιριστή. Στα θετικά οι εμπειρίες του σε προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, καθώς και οι γεμάτες του παρουσίες σχεδόν σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε. Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγονται τα τρία συνολικά γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και η βράβευση του από την Ισπανική λίγκα ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για τον Φεβρουάριο του 2016.

Αναλυτικά το «who is who» του Μίκου:

Ο Nicolás Ladislao Fedor Flores (πλήρες όνομα) και γνωστός ως Μίκου, γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1985 στην πόλη Καράκας της Βενεζουέλας. Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 4 ετών με την Santo Tomás de Villanueva και ακολούθως, το 2001, πήγε στη Βαλένθια, όπου αγωνίστηκε με όλες τις ομάδες της Ακαδημίας.

Το 2004 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Βαλένθια. Στην ισπανική ομάδα έμεινε μέχρι και το 2010, ωστόσο σε αυτή την 6ετή παρουσία δόθηκε αρκετές φορές δανεικός. Η πρώτη ομάδα που πήγε δανεικός ήταν η Ντεπορτίβο Αλκογιάνο, Γ’ κατηγορίας Ισπανίας, στην οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2004-05 καταγράφοντας 21 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 5 τέρματα. Ο επόμενος δανεισμός του έγινε στη Σαλαμάνκα, επίσης ομάδα τρίτης κατηγορίας, τη σεζόν 2005-06, σημειώνοντας 4 παρουσίες και 4 γκολ. Το Καλοκαίρι του 2006 πήγε δανεικός στην Θιουδάδ ντε Μούρθια, ωστόσο δεν κατάφερε να πιάσει ρυθμό αφού αγωνίστηκε μόνο μια φορά. Τη σεζόν 2007-08 πήγε δανεικός στην Ταραγόνα, Β’ κατηγορία Ισπανίας, στην οποία είχε μια γεμάτη παρουσία καταγράφοντας 29 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 2 τέρματα. Γεμάτη παρουσία είχε και την επόμενη σεζόν, όταν και πήγε ξανά δανεικός στη Σαλαμάνκα, αγωνιζόμενος στη La Liga 2, έπαιξε 36 παιχνίδια και έβαλε 15 γκολ. Με αυτή την πολύ καλή του παρουσία, ο Μίκου κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη Βαλένθια και έτσι την επόμενη σεζόν έμεινε στη Ισπανική ομάδα. Τη σεζόν 2009-10 ο Μίκου αγωνιζόμενος πλέον στη Βαλένθια, έπαιξε σε 12 παιχνίδια εκ των οποίων τα 2 ήταν στους ομίλους του Europa League, ενώ αγωνίστηκε και κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε αγώνα πρωταθλήματος. Άξιον αναφοράς ήταν το ντεμπούτο με την Βαλένθια, αφού επέστρεψε ξανά, κόντρα στην Σταμπάεκ για τον 4ο προκριματικό του Europa League. Ο Μίκου σε εκείνο το παιχνίδι σημείωσε χατ-τρικ δίνοντας τη νίκη με 4-1 στην ομάδα του και την πρόκριση στους ομίλους.

Τον Ιανουάριο του 2010, η Χετάφε έδειξε ενδιαφέρον για τον Βενεζουελάνο επιθετικό και τον έκανε δικό της, με τον ίδιο να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας για 4,5 χρόνια. Στις 20 του μήνα ο Μίκου έκανε το ντεμπούτο του, σε αγώνα για το ισπανικό κύπελλο κόντρα στη Μαγιόρκα, παιχνίδι στο οποίο σκόραρε και το παρθενικό του γκολ. Τέσσερις μέρες μετά έκανε και το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το πρώτο του γκολ στη La Liga το πέτυχε πάλι κόντρα στη Μαγιόρκα, στις 13 Μαρτίου. Γενικώς, η πρώτη χρονιά παρουσίας του στην Χετάφε ήταν πάρα πολύ καλή και κατέγραψε 20 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 6 γκολ. Η επόμενη χρονιά ήταν ακόμα πιο καλή για τον Μίκου, έχοντας περισσότερη συμμετοχή στην ομάδα. Η Χετάφε προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, με τον Μίκου να αγωνίζεται βασικός στα 5 από τα 6 παιχνίδια του ομίλου. Πριν τους ομίλους, η Χετάφε αγωνίστηκε με το Αποέλ στον 4ο προκριματικό, παίρνοντας την πρόκριση στο ΓΣΠ με σκορ 1-1, μετά τη νίκη 1-0 στην Ισπανία. Ο Μίκου κόντρα στον «αιώνιο» μπήκε ως αλλαγή και στα 2 παιχνίδια. Η σεζόν 2010-11 έκλεισε με τον Βενεζουελάνο επιθετικό να καταγράφει 41 συμμετοχές σκοράροντας και 8 τέρματα. Η επόμενη χρονιά έμελλε να είναι και η κορυφαία του στην Χετάφε, αφού κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα. Η σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αφού στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Μίκου πέτυχε 3 γκολ, εκ των οποίων τα 2 κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Μπερναμπέου». Εκείνη τη χρονιά ήταν εκ των διακριθέντων για την ισπανική ομάδα και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 40 παρουσίες, οι περισσότερες στην ενδεκάδα, ενώ πέτυχε και 12 γκολ.

Τον Αύγουστο του 2012 η Σέλτικ έδειξε ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή και τον απέκτησε υπό τη μορφή δανεισμού από την Χετάφε. Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Μίκου έκανε το ντεμπούτο του στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα, σε αγώνα κόντρα στην Σαιντ-Τζόνστοουν. Το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα της Σέλτικ, το πέτυχε στις 4 Νοεμβρίου κόντρα στην Νταντί Γιουνάιτεντ, για την 12η αγωνιστική. Εκείνη τη χρονιά η σκωτσέζικη ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Μίκου να αγωνίζεται σε δύο αγώνες, κόντρα σε Μπενφίκα και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Ο δανεισμός του στη Σέλτικ διάρκεσε μόνο για ένα χρόνο, στον οποίο κατέγραψε 12 συμμετοχές και σκόραρε δύο φορές, πανηγυρίζοντας μάλιστα το νταμπλ με την σκωτσέζικη ομάδα.

Το Καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στην Χετάφε και κατάφερε να αγωνιστεί σε 5 παιχνίδια, πριν πάρει μεταγραφή στον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σε αυτούς τους 5 αγώνες ο Μίκου σκόραρε και δύο γκολ και μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι, κόντρα στην Οσασούνα για την 4η αγωνιστική της La Liga. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Μίκου αποδέχθηκε πρόταση της Αλ Γκαράφα και άφησε την Χετάφε για να πάει στο Κατάρ. Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Αλ Γκαράφα, σε παιχνίδι μάλιστα που πέτυχε και το παρθενικό του γκολ. Ο Μίκου τη σεζόν 2013-14 στο Κατάρ, μέτρησε 14 συμμετοχές και πέτυχε 5 τέρματα. Η επόμενη χρονιά δεν ήταν ανάλογη, κυρίως λόγω τραυματισμών, με τον Μίκου να αγωνίζεται σε 8 παιχνίδια και να σκοράρει μόνο μια φορά, στις 9 του Δεκέμβρη απέναντι στην Αλ Ουακρά, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Κατάρ.

Τον Φεβρουάριο του 2015 ο Μίκου πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ισπανία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Ράγιο Βαγιεκάνο. Στις 8 του Απρίλη πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ισπανική ομάδα, σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το παρθενικό του γκολ το πέτυχε 11 μέρες μετά, απέναντι στη Αλμερία για την 32η αγωνιστική της La Liga. Το δεύτερο του γκολ με την Ράγιο Βαγιεκάνο, το πέτυχε στις 11 Μαΐου κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Χετάφε. Στην επόμενη χρονιά, παρόλο που δεν έπαιζε στο ξεκίνημα, κατάφερε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του τον Χειμώνα. Στις 23 Ιανουαρίου πέτυχε και το πρώτο του γκολ για εκείνη τη σεζόν και έπειτα ακολούθησαν πέντε συνεχόμενα παιχνίδια σκοραρίσματος, κάτι που του έδωσε θέση βασικού στην ομάδα. Το επιστέγασμα της προσπάθειας του ήρθε στις 2 Μαρτίου, όταν βραβεύτηκε από την La Liga ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του μήνα, απέναντι σε αστέρες του ισπανικού πρωταθλήματος. Στις 23 Απριλίου πέτυχε άλλο ένα τέρμα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, για την 35η αγωνιστική της La Liga. Τη σεζόν 2015-16 ο Μίκου κατέγραψε 22 συμμετοχές, σκοράροντας και 9 γκολ, ωστόσο η Ράγιο Βαγιεκάνο υποβιβάστηκε. Ο Βενεζουελάνος ποδοσφαιριστής έμεινε και τη νέα σεζόν στην Ισπανική ομάδα, αγωνιζόμενος πλέον στη La Liga 2. Η σεζόν αυτή δεν ήταν ανάλογη με τις προηγούμενες, με τον Μίκου να αγωνίζεται σε 14 αγώνες και να πετυχαίνει 2 τέρματα.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Μίκου αποδέχθηκε την πρόταση της Ινδικής Μπενγκαλούρου, όπου ήταν και ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του πριν έρθει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Στις 19 Νοεμβρίου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Ινδίας, κόντρα στην Μουμπάι Σίτι. Μια εβδομάδα μετά, πέτυχε και το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα της Μπενγκαλούρου, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική απέναντι στην Ντέλι Ντάιναμος. Ο Μίκου είχε μια γεμάτη πρώτη χρονιά στη Ινδική ομάδα, μετρώντας 20 παρουσίες και σκοράροντας μάλιστα 15 φορές. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε η Μπενγκαλούρου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ινδίας, με τον Μίκου να σκοράρει στον ημιτελικό του πρωταθλήματος και να την στέλνει στον τελικό. Στις 17 Μαρτίου η Μπενγκαλούρου αντιμετωπίζει στον τελικό την Γκόα, με τον Μίκου να αγωνίζεται και στα 120 λεπτά του αγώνα, όπου η ομάδα του επικράτησε με 1-0 στην παράταση και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Συνολικά, τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Βενεζουελάνος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε 13 αγώνες και σκόραρε 5 φορές.

Σε επίπεδο Εθνικών, ο Μίκου είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Βενεζουέλας από το 2006. Μέχρι σήμερα κατέγραψε 51 συμμετοχές με το εθνόσημο σημειώνοντας και 11 γκολ. Συμμετείχε σε τρία Κόπα Αμέρικα με την Βενεζουέλα και πιο σημαντική στιγμή στη διεθνή του καριέρα ήταν το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βραζιλία στις 12 Ιουνίου του 2015, στη φάση των ομίλων.

Πλέον ο Μίκου Φεντόρ είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και έρχεται με πολλές εμπειρίες από προηγμένα πρωταθλήματα. Ας ελπίσουμε ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα δούμε τον ίδιο καλό Μίκου και έτσι να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι για την ομάδα μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για miku fedor valencia

Αποτέλεσμα εικόνας για miku fedor getafe

Αποτέλεσμα εικόνας για miku fedor di maria

Αποτέλεσμα εικόνας για real getafe miku ronaldo

Αποτέλεσμα εικόνας για getafe barcelona miku

Αποτέλεσμα εικόνας για miku fedor celtic

Αποτέλεσμα εικόνας για miku al gharafa

highlight_image

Αποτέλεσμα εικόνας για miku rayo vallecano vs real

Αποτέλεσμα εικόνας για miku Bengaluru

Αποτέλεσμα εικόνας για miku venezuela goal brazil

Αποτέλεσμα εικόνας για miku venezuela vs messi

Το χατ-τρικ με την Βαλένθια κόντρα στην Σταμπάεκ:

Τα δύο γκολ με την Χετάφε κόντρα στην Ρεάλ στο «Μπερναμπέου»:

Το γκολ με την Ράγιο Βαγιεκάνο κόντρα στην Ρεάλ:

Το γκολ με την Βενεζουέλα κόντρα στην Βραζιλία:

Κάποιες καλές στιγμές του: