Home TOP NEWS Πολλές επιλογές, οι σίγουροι και τα ερωτηματικά στο πρώτο της χρονιάς

Πολλές επιλογές, οι σίγουροι και τα ερωτηματικά στο πρώτο της χρονιάς


Μέσα από τους φιλικούς αγώνες, κυρίως τους τελευταίους επί Κυπριακού εδάφους, μπορεί κανείς να καταλάβει τις προθέσεις του Χένινγκ Μπεργκ και το πως σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα κόντρα στην Δόξα.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για την πρώτη εντεκάδα της σεζόν ενώ μόνο σε δύο θέσεις η επιλογή του Νορβηγού… παίζεται.

Στο τέρμα ο Ουζόχο θα παίξει βασικός. Ο Παναγή επανήλθε, έδειξε μάλιστα ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα όμως η μακρά περίοδος αποχής του κάνει, θα λέγαμε, πιο εύκολη την επιλογή του προπονητή.

Στο κέντρο της άμυνας οι Λανγκ και Λούφτνερ είναι δεδομένοι όπως επίσης και οι Περέιρα και Λέσιακς στα άκρα. Ο Τσέχος αν και μπήκε πρόσφατα στην ομάδα έδειξε ετοιμότητα στο φιλικό με την ΑΕΛ παίζοντας μάλιστα 65 λεπτά έχοντας καλή παρουσία. Ο Περέιρα ήταν ένα από αυτούς που ξεχώρισαν στους αγώνες προετοιμασίας.

Στο κέντρο η μία θέση είναι καπαρωμένη. Ο Γιόρντι Γκόμεθ θα είναι βασικός και ερωτηματικό αποτελεί ο ποδοσφαιριστής που θα έχει δίπλα του. Τη θέση διεκδικούν επί ίσοις όροις Κούσουλος και Βίτορ Γκόμες. Αυτό θα είναι και ο πρώτος ευχάριστος πονοκέφαλος του Νορβηγού.

Δεδομένες είναι επίσης οι θέσεις των Εζρά και Μποτεάκ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ενώ η θέση του Ορτέγα στην εντεκάδα είναι σίγουρη. Το ζήτημα είναι ποιον θα επιλέξει ο Μπεργκ στην επίθεση.

Κόντρα στην ΑΕΛ τοποθέτησε τον Ορτέγα στην κορυφή της επίθεσης και τον Τιάγκο λίγο πιο πίσω. Αν είναι καλά ο Ματ τότε αυτός έχει προβάδισμα. Πολύ δύσκολα θα επιλεγεί ο Μίκου ο οποίος θα πρέπει να ανεβάσει κι άλλο τον ρυθμό του και το επίπεδο ετοιμότητας του.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο Μπεργκ έχει πολλές επιλογές. Ήταν εξαιρετική η παρουσία του νεαρού Παναγιώτου με την Νέα Σαλαμίνα ως κεντρικός αμυντικός, πολύ καλά τα πήγαν και οι Μαυρίας και Μανρίκε ενώ μεσοεπιθετικά ο Τζιωνής τώρα αρχίζει να μπαίνει ξανά σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό μετά την αποχή του. Ο Χριστοφή στα… καλά του μπορεί να διεκδικήσει θέση στην εντεκάδα, υπάρχει ο Ραμίρεζ για την επίθεση ενώ και οι  νεαροί Κακουλλής και Χαραλάμπους άρχισαν ήδη να μπαίνουν στο… νόημα της πρώτης ομάδας.