Home SPORTS NEWS Αποφάσεις για το μέλλον των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Αποφάσεις για το μέλλον των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων


Την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είχαν οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο 23ο ECA που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Γενεύη.

Στην ελβετική πόλη, λοιπόν, υπήρξαν και οι πρώτες αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και αφορούν στο μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όπως είναι γνωστό, από την σεζόν 2021/22 θα αρχίσει η διεξαγωγή των τριών ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων: Champions League, Europa League και Europa League 2.

Η νέα ενημέρωση αφορά τους αγώνες του Europa League 2, οι οποίοι θα διεξάγονται την Πέμπτη, όπως συμβαίνει και στο Europa League τα τελευταία χρόνια.

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε πως οι τελικοί θα ομαδοποιηθούν σε δύο εβδομάδες: την πρώτη θα γίνουν του Europa League και του Champions League γυναικών, ενώ την δεύτερη εβδομάδα θα διεξαχθούν ο τελικός του Europa League 2 και του Champions League ανδρών.

Εν τω μεταξύ, η UEFA πρότεινε το Champions League τα επόμενα χρόνια να περιλαμβάνει στη φάση των ομίλων τέσσερα γκρουπ των οκτώ ομάδων και ορισμένα παιχνίδια να πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν επιτευχθεί συνολική συναίνεση.

Η άνοδος και ο υποβιβασμός από το Europa League στο νέο Europa League 2 θα ξεκινήσει από το 2021.