Home TOP NEWS Η ίδρυση του νέου ΣΥ.ΦΙ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λευκωσία (PHOTOS)

Η ίδρυση του νέου ΣΥ.ΦΙ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λευκωσία (PHOTOS)


Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο οίκημα του Σωματείου, η διάσκεψη από τα ιδρυτικά μέλη του νέου Συνδέσμου Φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λευκωσία.

Το παρών τους έδωσαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της εταιρίας, Δημήτρης Γρηγόρη, ο πρόεδρος του Σωματείου, Λώρης Κυριάκου, ο εκπρόσωπος τύπου, Ανδρέας Δημητρίου, καθώς και τα άλλα οργανωμένα σύνολα.

Στη διάσκεψη αναλύθηκαν οι λόγοι ίδρυσης του νέου Συνδέσμου και εξήγγειλαν τις δράσεις τους ως ΣΥ.ΦΙ. Δήλωσαν ότι έχουν ήδη τριψήφιο αριθμό μελών, καθώς όπως ανέφεραν οργανώνονται από καιρό. Αναφέρθηκαν επίσης και στο θέμα της κάρτας οπαδού χαρακτηρίζοντας την ως «τρομονόμος» και είπαν μάλιστα ότι κάποια από τα μέλη τους απέχουν από τα γήπεδα, λόγω αυτού του μέτρου.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

«Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη δημοσιογραφική παρουσία του Συνδέσμου Φιλάθλων Λευκωσίας «Green Fanatics». Ευελπιστούμε σε στενή και ανελλιπή συνεργασία μαζί σας.

Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο της Ομόνοιας, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του συνδέσμου παλαίμαχων της ομάδας, αντιπροσωπεία του Όμιλου Γυναικών, τους συνδέσμους φιλάθλων ανά το παγκύπριο, το Fan Club Λακατάμιας και την Οργανωμένη μας Κερκίδα.

Σκοπός ίδρυσης του Συνδέσμου είναι η στήριξη ολόκληρου του οικοδομήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και όλων των τμημάτων της. Η δύσκολη περίοδος που διανύει ο ΑΣΟΛ, δεν μπορεί να αφήσει κανένα ΟΜΟΝΟΙΑτη και ΟΜΟΝΟΙΑτισσα αδιάφορους.

Ξεκαθαρίζουμε ακόμα μια φορά ότι η πρωτοβουλία για δημιουργία του ΣΥ.ΦΙ. δεν έγινε για να αντικαταστήσει, αλλά ούτε και για να αναλάβει τον ρόλο του οποιουδήποτε. Τονίζουμε ότι στόχος μας είναι η καλύτερη οργάνωση του κόσμου της Λευκωσίας, με μοναδικό και αποκλειστικό γνώμονα τον καλό της Ομάδας μας.

Ο Σύνδεσμος τιμώντας την ιστορία, το τεράστιο όνομα του Σωματείου και την παρακαταθήκη των ιδρυτών του ΑΣΟΛ θα συμβάλει στο μέγιστο για να επιστρέψει η βασίλισσα στον θρόνο της, εκεί που της αξίζει και ανήκει!

Ως προσωρινή συντονιστική ομάδα είμαστε στη διαδικασία ετοιμασίας προσχεδίων θέσεων και απόψεων για ζητήματα που αφορούν τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και για τα οποία θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες μέσω του διαδικτύου. Ταυτόχρονα θα γίνουν συναντήσεις με φορείς και τον κόσμο της Ομάδας.

Μας απασχολεί έντονα το θέμα του τρομονόμου που εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζεται επιλεκτικά. Στη δική μας αντίληψη, ο νόμος ούτε  επιδιώκει ούτε εξυπηρετεί τη μείωση της εξάλειψης της βίας στους αθλητικούς χώρους αλλά την μετακίνηση και μεταφορά της εκτός των γηπέδων. Καμία πρόνοια της εν λόγω νομοθεσίας δε σκοπεύει στην πρόληψη της βίας στους αθλητικούς χώρους ούτε και στην ορθή διαπαιδαγώγηση των φιλάθλων. Είναι προφανές για εμάς ότι πέραν του φακελώματος, η νομοθεσία στην ολότητα της εξυπηρετεί συγκεκριμένα τηλεοπτικά και οικονομικά συμφέροντα χωρίς να νοιάζεται για την επίλυση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα. Ταυτόχρονα επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι σεβόμαστε και εκτιμούμε τόσο τους οπαδούς της ομάδας μας που επέλεξαν να πηγαίνουν γήπεδο όσο και αυτούς που επιλέγουν να παρακολουθούν την Ομόνοια μας εκτός γηπέδου.

Δεν είχαμε σκοπό μας να τοποθετηθούμε στην πρώτη μας δημοσιογραφική διάσκεψη στο θέμα που απασχολεί τα κατεστημένα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Η Κυριακάτικη σφαγή δε μπορεί να περάσει ασχολίαστη. Στέλνουμε ξεκάθαρο το μήνυμα στα μαύρα κοράκια του Κυπριακού Οργανισμού  Ποδοσφαίρου, της Διαιτησίας και τους λοιπούς συγγενείς ότι δεν μπορούν να τα βάλουν με το οικοδόμημα που λέγεται Ομόνοια. Θα μας βρίσκουν απέναντι τους πιο συσπειρωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο διψασμένους. Κατά τα άλλα βρήκαν τη λύση για τη βία στα γήπεδα μέσω του τρομονόμου. Κι όμως αυτοί που ρίχνουν το σπόρο της βίας εντός και εκτός γηπέδου αλληλοστηρίζονται. Δεν πρόκειται να επεκταθούμε περισσότερο, ούτε όμως να περιμένουν ότι θα τους ανεχτούμε.

Τέλος ετοιμάζεται προσχέδιο Καταστατικού, το οποίο θα συζητηθεί και οριστικοποιηθεί με την πραγματοποίηση της Ιδρυτικής/ Καταστατικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.  

Με την ευκαιρία εξαγγέλλουμε τις δράσεις του Συνδέσμου. Συγκεκριμένα:

  1. Έκδοση μπλοκ μελών. €10 ανά μέλος, με τα οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ιδρυτική/Καταστατική συνέλευση και μια φανέλαmember δώρο.
  2. Συνάντηση με ΔΣ ΑΣΟΛ και Ποδοσφαιρικού Τμήματος.
  3. Συνάντηση με οργανωμένα σύνολα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
  4. Καθορισμός περιφερειακών συγκεντρώσεων για συζήτηση των θέσεων και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων με τους ΟΜΟΝΟΙΑτες και ΟΜΟΝΟΙΑτισσες.
  5. Δραστηριότητες κοινωνικού περιεχομένου (επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα με παιδιά, εκστρατείες για πάταξη των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, κ.ο.κ.)
  6. Εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για οικονομική στήριξη του Σωματείου, και τέλος,
  7. Μέχρι την πραγματοποίηση της Ιδρυτικής/Καταστατικής Συνέλευσης, για σκοπούς διαφάνειας και λογοδοσίας θα λειτουργήσει προσωρινή ομάδα ελέγχου των οικονομικών του Σ.Φ. Λευκωσίας «Green Fanatics». Μέχρι να αναλάβει μόνιμα η επιτροπή που θα εκλεγεί από την Συνέλευση.

Ως ΣΥ.ΦΙ. Λευκωσίας «Green Fanatics» ευχαριστούμε ακόμα μια φορά για την εδώ παρουσία σας, προσδοκούμε σε συνεργασία. Παρακαλώ, εάν υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στη διάθεση σας.

Βασίλισσα στο θρόνο σου».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διάσκεψης πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κόσμος πρέπει να έρθει κοντά και να συσπειρωθεί, ενώ τόνισε για ακόμα μια φορά ότι «η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια».

Δείτε στο βίντεο:

Φωτορεπορτάζ από τη διάσκεψη: