Home TOP NEWS Post Game: Ποιότητα, βάθος και χαρακτήρας από μία ΟΜΟΝΟΙΑ που άξιζε τη...

Post Game: Ποιότητα, βάθος και χαρακτήρας από μία ΟΜΟΝΟΙΑ που άξιζε τη νίκη


Η εμφάνιση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην «Άρενα» την έφερε χθες μία ανάσα από την μεγάλη νίκη. Πέραν από την ποιότητα που έδειξε να διαθέτει η ομάδα αλλά και το βάθος, απέδειξε ότι διαθέτει και τον χαρακτήρα να γυρίσει ένα παιχνίδι σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος. Τους λόγους για τους οποίου η ΟΜΟΝΟΙΑ στερήθηκε χθες το τρίποντο τους γνωρίζουμε.

Σε ένα γεμάτο και σε γενικές γραμμές μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες και στο οποίο η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπόρεσε να βρει αντίδραση και να ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική. Ιδιαίτερα στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης έδειξε τα δόντια στην ΑΕΚ η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, μπαίνοντας στο γήπεδο με αποφασιστικότητα για νίκη. Έχασε ευκαιρίες και βρήκε την ουσία για να προηγηθεί.

Κρίνουμε τη διαχείριση του αγώνα μετά το δεύτερο γκολ, πολύ καλή από τον Χένινγκ Μπεργκ. Κράτησε πίσω τις γραμμές του και περιόρισε την ομάδα, σε ότι αφορά στην επίθεση, στην κόντρα. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πετυχαίναμε κι άλλα γκολ όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε όλες εκείνες τις φάσεις στις οποίες υπήρχαν οι προϋποθέσεις.  Αντίθετα η ΑΕΚ, από το 70ο λεπτό και μετά, όταν δηλαδή έμεινε πίσω στο σκορ, κράτησε μπάλα ωστόσο δεν έφτιαξε κάποια καλή φάση παρά μόνο προσπαθούσε να απειλήσει με μπαλιές στην περιοχή οι οποίες δεν προβλημάτισαν καθόλου τον Ουζόχο.

Το τελικό 2-2 σαφώς αδικεί την ΟΜΟΝΟΙΑ η οποία αρχίζει πλέον να δείχνει ομάδα η οποία δικαιούται να λέει ότι έχει ψηλές βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Ατομικά οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά. Ο Ουζόχο ήταν σε ακόμα έναν αγώνα ανίκητος και χρειάστηκε να εκτελέσει 3 πέναλτι ο Τρισκόφσκι για να σκοράρει δύο φορές. Αμυντικά δείξαμε μεγάλη συνέπεια και αν εξαιρέσει κανείς τις απροσεξίες στα πέναλτι που έγιναν, η δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν σχεδόν άψογη.

Κούσουλος και Γκόμεθ στο κέντρο στάθηκαν πάρα πολύ καλά ενώ και ο Τιάγκο ήταν σχεδόν σε όλες τις φάσες δημιουργίας στην επίθεση ενώ έδωσε ασίστς στο πρώτο γκολ. Ο Εζρά άργησε λίγο να μπει στο παιχνίδι όμως όταν το έκανε ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Ο Χριστοφή δείχνει να επανέρχεται δυναμικά ενώ ο Ντάρμπισαι μπορεί να μην σκόραρε χθες, ήταν όμως ένας εκ των κορυφαίων κάνοντας πάρα πολλή δουλειά στο γήπεδο.

Θα επιμείνουμε και θα πούμε ότι αυτή η ομάδα είναι ακόμα στην αρχή και η σταδιακή βελτίωση της θα φέρει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στο προσεχές μέλλον. Την πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή αυτή την ομάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που δείχνει να μας δικαιώνει.