Home TOP NEWS Πρωτοκλασάτοι «παγκίτες»…

Πρωτοκλασάτοι «παγκίτες»…


Ρίχνοντας μια ματιά στις επιλογές που είχε στον αγώνα του Σαββάτου ο Χένινγκ Μπεργκ καταλαβαίνει κανείς γιατί η ομάδα δικαιούται φέτος να έχει βλέψεις για τις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα.

Μίκου, Ορτέγα, Κούσουλος, Παναγή, Χούμποτσαν, Ζοέλ Περέιρα, Μανρίκε, Κατελάρης ήταν αναπληρωματικοί ενώ είχε μείνει εκτός αποστολής ο Τζιωνής αλλά και ο τραυματίας Μποτεάκ.

Οι παραπάνω παίκτες θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν όλοι βασικοί.

Αυτό που λέγεται κατά κόρον στο ποδόσφαιρο ισχύει για την φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ. Για να μπορεί μία ομάδα να στοχεύσει ψηλά θα πρέπει να διαθέτει και το βάθος να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που θα προκύψουν μέσα στη χρονιά.

Πλέον έχει πεισθεί και ο κάθε δύσπιστος. Η ομάδα προγραμματισμού σε συνεργασία με τον προπονητή έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ισορροπημένο ρόστερ με παίκτες πρωτοκλασάτους, νεαρούς αλλά και πιο έμπειρους, οπότε ο Μπεργκ θα πρέπει σε αυτό το κομμάτι να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος για τις επιλογές που έχει στα χέρια του.

Είναι μεγάλη υπόθεση να ξέρει ο προπονητής ότι γυρνώντας το βλέμμα πίσω στον πάγκο του θα δει ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά που θα τους ζητήσει.

Υπάρχει την ίδια στιγμή και η ευελιξία να διαχειριστεί ο προπονητής, μέσα και από το υλικό που διαθέτει, τις συνθήκες που θα διαμορφώνονται σε κάθε αγώνα.

Αυτό όχι μόνο δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά υπήρχε και μεγάλη δυσκολία να καταρτιστεί μία υποφερτή εντεκάδα από τους προηγούμενους προπονητές. Αυτό έχει αλλάξει και είναι σημαντικό για τη συνέχεια.

Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Μπεργκ έχει πολλές επιλογές στα παιχνίδια. Ίσως το πιο σημαντικό είναι πως φέτος οι προπονήσεις και τα διτέρματα στο «Ηλίας Πούλλος» ενδεχομένως να είναι για τους παίκτες πιο δύσκολα ακόμα και από τους πλείστους επίσημους αγώνες.