Home TOP NEWS Η FIFA θα πληρώνει τον μισθό των Ουζόχο και Παναγή μέχρι να...

Η FIFA θα πληρώνει τον μισθό των Ουζόχο και Παναγή μέχρι να επιστρέψουν


Δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά η ΟΜΟΝΟΙΑ στο διάστημα στο οποίο θα απουσιάσουν οι Ουζόχο και Παναγή. Η ιστοσελίδα goalnews και συγκεκριμένα ο αθλητικογράφος Σίμος Παφίτης, παραθέτει τον κανονισμό της FIFA ο οποίος αναφέρει πως, όταν ένας ποδοσφαιριστής τραυματιστεί σε αγώνα της Εθνικής, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα πληρώνει τον μισθό του παίκτη, μέχρι να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Αναλυτικά:

Καταραμένη για την Ομόνοια ήταν η 13η Οκτωβρίου 2019. Οι πράσινοι σε διάστημα λίγων ωρών είδαν τους Φράνσις Ουζόχο και Κωνσταντίνο Παναγή να τραυματίζονται σοβαρά και να τίθενται εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, το «τριφύλλι» προχώρησε ήδη τις διαδικασίες για απόκτηση τερματοφύλακα, καθώς δίνεται η δυνατότητα μέσω της προκήρυξης για αντικατάσταση τερματοφύλακα από τον Κατάλογο Α.

Έτσι, θα διαγραφεί ο Παναγή, (ο Ουζόχο είναι στον Κατάλογο Β) και θα αντικατασταθεί με ξένο πορτιέρε, αφού υπάρχει κενή θέση στον κατάλογο της Ομόνοιας. Τα έξοδα των χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες θα υποβληθούν οι Ουζόχο και Παναγή θα καλυφθούν από τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Νιγηρίας και της Κύπρου, ενώ το «τριφύλλι» θα αποζημιωθεί οικονομικά, όπως προνοεί το Clubs Protection Programme (CPP) της FIFA, το οποίο σχετίζεται με τις αποζημιώσεις των συλλόγων από τραυματισμούς παικτών κατά τη διάρκεια επίσημων αγώνων εθνικών ομάδων. Το σχέδιο εκπονήθηκε το 2012 και επί της ουσίας προσδιορίζει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη να καλύπτει οικονομικά τους παίκτες κατά το διάστημα της απουσίας τους.

«Αν ένας ποδοσφαιριστής τραυματιστεί σε ατύχημα όταν αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα σε αγώνα “Α” (σ.σ. επίσημα ματς ή αναγνωρισμένα φιλικά), τότε ο σύλλογός του θα αποζημιωθεί για την υποχρέωσή του να εξακολουθήσει να καταβάλλει τον συμφωνηθέντα μισθό του παίκτη, παρότι εκείνος είναι προσωρινά μη ικανός να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του», αναφέρει η σχετική νομοθεσία.

Με απλά λόγια, η FIFA θα πληρώνει τους μισθούς των Ουζόχο και Παναγή μέχρι εκείνοι να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση. Το πρόγραμμα CPP δεν περιλαμβάνει απεριόριστη… ρευστότητα για τους συλλόγους που δικαιούνται αποζημίωσης. Κατ΄ αρχάς το ετήσιο κονδύλι είναι 100.000.000 ευρώ. Το μέγιστο διάστημα κάλυψης, αφορά απουσία 365 ημερών και το μέγιστο ποσό 7,5εκ. ευρώ ανά ποδοσφαιριστή. Σε μηνιαία βάση, το μέγιστο ποσό είναι 600.000 ευρώ. Οι μισθοί που δίνουν οι κυπριακές ομάδες είναι ασφαλώς πολύ χαμηλότεροι, επομένως η FIFA θα καλύψει ολόκληρο το ποσό των απολαβών τους, εκτός και αν η απουσία τους από τους αγωνιστικούς χώρους ξεπεράσουν τον ένα χρόνο.

Πηγή: goal.philenews.com