Home TOP NEWS Η πορεία της καριέρας του, ο σοβαρός τραυματισμός και η νέα σελίδα...

Η πορεία της καριέρας του, ο σοβαρός τραυματισμός και η νέα σελίδα που ανοίγει


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο 31χρονος Βραζιλιάνος Φαμπιάνο Ριμπέιρο, γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 1988 στην πόλη Μούντο Νόβο. Σε ηλικία 18 χρονών εντάχθηκε στην Σάο Πάολο, το 2006, ωστόσο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο ένα χρόνο αργότερα. Το 2007 μπήκε στο ρόστερ της πρώτης ομάδας με την οποία όμως αγωνίστηκε μόλις 2 φορές. Έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Οκτωβρίου του 2007 σε ένα παιχνίδι με την Φλουμινένσε ενώ ήταν μέλος της Σάο Πάολο σε μία περίοδο στην οποία κατέκτησε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα.

Από το 2009 μέχρι το 2011 είχε παραχωρηθεί 4 φορές δανεικός σε κάποιες άλλες ομάδες με τις οποίες κατέγραψε ελάχιστες συμμετοχές μέχρι να πάρει την απόφαση να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ευρώπη και την Πορτογαλία.

Εφαλτήριο για μία σπουδαία χρονιά η παρουσία στην Ολανένσε

Το 2011 εντάχθηκε στην Πορτογαλική ομάδα. Όντας βασικότατο στέλεχος της μικρομεσαίας ομάδας της πρώτης κατηγορίας είχε εξαιρετική παρουσία, δέχθηκε 38 γκολ σε 30 αγώνες πρωταθλήματος και τράβηξε το ενδιαφέρον της πρωταθλήτριας τότε Πόρτο.

Το μεγάλο βήμα…

Το καλοκαίρι του 2012 η μεγάλη ομάδα του Οπόρτο δαπάνησε 1,3 εκ. Ευρώ για να τον κάνει δικό της. Σε ηλικία 24 ετών ο Φαμπιάνο γίνεται μέλος της δεύτερης ομάδας της Πόρτο και περιμένει την ευκαιρία του για να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Αυτή έρχεται στη δεύτερη του χρονιά και προς το τέλος της περιόδου καταγράφει τα πρώτα του 90λεπτα παίζοντας 9 φορές στο πρωτάθλημα. Το 2014/15 ο Φαμπιάνο γίνεται βασικότατο στέλεχος της πρώτης ομάδας η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν ως δευτεραθλήτρια ενώ έκανε εξαιρετική πορεία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Ο δανεισμός στην Τουρκία και ο σοβαρός τραυματισμός!

Με το τέλος της σεζόν, το 2015, η Πόρτο αποφασίζει να παραχωρήσει δανεικό τον Φαμπιάνο στην τουρκική Φενέρμπαχτσέ. Οι συμμετοχές του είναι λίγες στην πρώτη του χρονιά στο Τουρκικό πρωτάθλημα, μόλις 2, ωστόσο είναι βασικός στην Ευρώπη στο Γιουρόπα Λιγκ και θα την βοηθήσει να φτάσει μέχρι τους 16 της διοργάνωσης.  Στην δεύτερη του χρονιά ως δανεικός στην Φενέρ είναι και πάλι στον πάγκο στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη. Στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος, το 2017 άρχισε να παίρνει θέση βασικού και κάπου εκεί έρχεται ο σοβαρός τραυματισμός του. Παθαίνει ρήξη χιαστού τον Μάιο και κάπου εκεί η καριέρα του παίρνει την κατιούσα.

Τέλος ο δανεισμός και επιστροφή στην Πόρτο

Το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς το 2017 ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Βραζιλιάνου στην Φενέρμπαχτσε και επέστρεψε στην Πόρτο. Ο Φαμπιάνο έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς η πρώτη του συμμετοχή μετά την επιστροφή του στην Πόρτο καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2018, έπαιξε για 10 λεπτά σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ύστερα από ενάμιση χρόνο. Με το τέλος της περιόδου, τοκαλοκαίρι που μας πέρασε, η Πόρτο ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον Φαμπιάνο ο οποίος έμεινε ελεύθερος.

Ο Φαμπιάνο έπαιξε συνολικά στα 12 χρόνια καριέρα σε 67 παιχνίδια πρωταθλήματος στην Πορτογαλία και 17 στο κύπελλο. Αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λγικ με την Πόρτο και σε 9 παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ με την Φενέρμπαχτσε ενώ στο Τουρκικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε 15 φορές.

Και τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο Φαμπιάνο έχει μπροστά του μία καινούργια πρόκληση. Έρχεται στην ομάδα μας για να γίνει ο βασικός της τερματοφύλακας θέλοντας να κάνει μία νέα αρχής στην καριέρα του ύστερα από τις ατυχίες που τον κτύπησαν.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!