Home TOP NEWS Match Report: «Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Match Report: «Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος»


Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξήλθε ισόπαλη 0-0 κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους ευκαιρίες, πιο ξεκάθαρες η Ανόρθωση, ωστόσο καμία από τις δύο δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Α’ ημίχρονο

Πρώτη καλή φάση στον αγώνα ήρθε από την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 10ο λεπτό. Ο Ισραηλινός έκανε ωραία κίνηση προς τα αριστερά, δοκίμασε το σουτ με το δεξί με τον αντίπαλο πορτιέρο να αποκρούει δύσκολα. Ένα λεπτό μετά η Ανόρθωση απάντησε, με τον Σαντίκ να επιχειρεί σουτ εκτός περιοχής και τον Φαμπιάνο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 17′ μετά από ένα ωραίο γύρισμα του Τιάγκο, ο Ματ δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή από κοντά, με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ. Στο 27ο λεπτό η Ανόρθωση έχασε μια καλή φάση. Σέντρα του Γκαλίτσιου από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Ράγιος ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 29′ η Ανόρθωση είχε διπλή μεγάλη φάση. Αρχικά, μετά από σέντρα του Μαργκάσα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά ο οποίος δοκίμασε στην κίνηση να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε στον Λέσιακς και έφυγε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Σίντεφελντ έπιασε την κεφαλιά με τον Τιάγκο να διώχνει πάνω στην γραμμή και να απομακρύνει. Στο 37ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε μια καλή φάση με τον Γκόμεθ, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Λόρια απέκρουσε. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, στις καθυστερήσεις, ο Ράγιος επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από δεξιά έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με σκορ στο 0-0.

Β’ ημίχρονο

Η πρώτη φάση στο β’ μέρος ήρθε από πλευράς Ανόρθωσης. Σέντρα του Μανθάτη στο 47′ από δεξιά, στην κίνηση του σουτ του Καλτσά, λίγο πάνω από τα δοκάρια η μπάλα. Δύο λεπτά μετά ο Αρτυματάς επιχείρησε σουτ από απόσταση, ωστόσο η μπάλα έφυγε έξω. Στο 56ο λεπτό και έπειτα από σέντρα του Καλτσά από δεξιά, ο Μανθάτης στο πρώτο δοκάρι έχασε μια πολύ μεγάλη φάση από κοντά με το κεφάλι, στέλνοντας τη μπάλα έξω. Η επόμενη φάση του αγώνα ήρθε στο 72′ με τον Τιάγκο να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να κοντράρει στον Λανγκ, ενώ είχε κατεύθυνση προς στα δίχτυα. Αμέσως μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε καλή φάση με τον Μποτεάκ να κάνει το πλάσε από δύσκολη γωνιά εντός περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω. Στο 75ο λεπτό, Αρτυματάς έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο. Στο 81′ η Ανόρθωση έχασε μια μεγάλη φάση, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ντούρις έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Τιάγκο έσωσε πάνω στην γραμμή. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ματ έπιασε το κεφάλι μετά τη σέντρα του Τζιωνή, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 89ο λεπτό είχε μεγάλη φάση με τον Ντούρις να μην μπορεί να σκοράρει από πλάγια και φάτσα με το τέρμα, στέλνοντας ψηλά άουτ την μπάλα. Ένα λεπτό μετά, η Ανόρθωση έχασε νέα φάση με τον Κατσαράβα να μην μπορεί να κερδίσει τον Φαμπιάνο, κάνοντας χλιαρό πλασέ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Συμπερασματικά

Το μεγάλο ντέρμπι έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία. Το αποτέλεσμα ασφαλώς και δεν είναι κακό σε τέτοια έδρα, ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Είχε μεν κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως τα πολλά λάθη δεν έλειψαν και πάλι, ενώ κινδύνεψε σε αρκετές περιπτώσεις. Κοιτάζουμε πλέον τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στον Ολυμπιακό.