Home TOP NEWS Απίστευτοι χειρισμοί από την αστυνομία – Αποκαλύψεις από τον Λάμπρο Πιερή, δικηγόρο...

Απίστευτοι χειρισμοί από την αστυνομία – Αποκαλύψεις από τον Λάμπρο Πιερή, δικηγόρο των συλληφθέντων


Σε απίστευτες αποκαλύψεις προέβη ο κ. Λάμπρος Πιερή, δικηγόρος των συλληφθέντων για τα όσα έγιναν στο ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ.  Δεν προκύπτει καμία μαρτυρία για τους τρεις από τους 4ις που συνελήφθησαν. Το θέμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα reporter.

Το θέμα στην ιστοσελίδα:

Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν οι οπαδοί της Ομόνοιας που συνελήφθησαν για τα παρατράγουδα στο ντέρμπι της Δευτέρας στο ΓΣΠ, μεταξύ των αιωνίων, χωρίς μάλιστα, οι τρεις εκ των τεσσάρων, να κατηγορηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην OMADA του REPORTER ο δικηγόρος των δύο συλληφθέντων, Λάμπρος Πιερή, ενημερώθηκε από την Αστυνομία πως τελικά δεν προέκυψε καμία μαρτυρία εναντίον των τριών, ενώ παράλληλα καταγγέλλει πως όταν συνελήφθησαν ζητήθηκαν τεκμήρια ώστε εάν υπάρχουν αποδείξεις να προβούν σε παραδοχή, ωστόσο όπως αναφέρει, «οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να τα υποδείξουν».

«Χθες συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Έγινε ένορκη δήλωση από Αστυνομικό, ο οποίος έλεγε ότι παρέλαβαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και σύμφωνα με την ταυτοποίηση που έγινε από το σύστημα του ΚΟΑ, συγκεκριμένο πρόσωπο, ο οποίος είναι ο λειτουργός και είναι ο αρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ταυτοποίησαν αυτά τα άτομα με άτομα που έριχναν επικίνδυνα αντικείμενα και προχώρησαν σε εντάλματα σύλληψης. Εκδώσαν τα συγκεκριμένα εντάλματα σύλληψης και έρευνας στα σπίτια τους. Εκτός του ότι διερευνούσαν σπίτια και στο σπίτι του ενός πήραν όλα τα ρούχα της Ομόνοιας που είχε, σαν να και επρόκειτο για ένα εγκληματία, τους συνέλαβαν και τους άφησαν υπό κράτηση. Χθες ζητήθηκε για δυο πελάτες μας, τον 15χρονο και τον 21χρονο, να τους υποδείξουν έστω φωτογραφία ή έστω βίντεο που να προβαίνουν σε κάποια παράνομη πράξη και να κάνουν άμεση παραδοχή, έτσι ώστε να έρθουν σήμερα στο Δικαστήριο για να τους επιβληθεί η ποινή. Η Αστυνομία δεν δεχόταν να υποδείξει τεκμήρια τα οποία κανένας δεν μπορεί να δει, με τη δικαιολογία ότι θέλουν να συνεχίσουν τις έρευνες και να κάνουν ακόμη δυο ημέρες προσωποκράτηση».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πιερή «βάλλει» κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε αλλά και της κάρτας φιλάθλου, αφού όπως υποδεικνύει, τελικά συνελήφθησαν λάθος άτομα.

«Υπήρχε έντονη αντίδραση από την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και από κόσμο σε σχέση με τη διαδικασία που τήρησε η Αστυνομία. Αυτά τα μεγάλα αδικήματα τα διερευνούσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, οι οποίοι για άλλα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία θέλουν χρόνο και δεν έχουν πόρους. Για τη σημερινή διαδικασία, τελικά ενημερωνόμαστε ότι για τους τρεις από τους τέσσερις, δεν υπάρχει απολύτως καμία μαρτυρία για να κατηγορηθούν, όπως ενημερωθήκαμε τουλάχιστον από την Αστυνομία που ήταν παρούσα στο Δικαστήριο. Εξάγεται ακόμη ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα, ότι η κάρτα φιλάθλου και η διαδικασία που κάνει η Αστυνομία και οι Αρχές που τόσο διαφήμισαν, είναι μια λανθασμένη διαδικασία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν προάγει την αντιμετώπιση της βίας στον βαθμό που ήθελαν. Αντιθέτως με τη διαδικασία που έκαναν, να συλλάβουν τρία άτομα που δεν διέπραξαν κανένα ποινικό αδίκημα ή διέπραξαν κάτι που είναι απειροελάχιστο εάν γινόταν εκτός γηπέδων, π.χ. μπορεί να έβρισαν κάτι που το έκαναν ακόμη 10.000 άτομα ή να εξοργίστηκαν και να πετάχτηκαν απλά από τις καρέκλες τους, και να τους απειλούν με ποινική δίωξη, αυτό για μένα σημαίνει τρομοκρατία».

Τέλος, ο δικηγόρος Λάμπρος Πιερή ανέφερε πως «είπαν ότι παρουσίασαν μαρτυρία του λειτουργού του ΚΟΑ. Είναι υπεύθυνος και ένα άτομο είναι. Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για μια υπόθεση που θα μπορούσε να διευθετηθεί εντός λίγων λεπτών και η αναγνώριση προσώπου δεν είναι γκρίζο, είναι άσπρο-μαύρο. Υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ η πολυδιαφημιζόμενη κάρτα φιλάθλου, όλα θα ταυτοποιούνται και τώρα συνέλαβαν τρία άτομα που δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα».

Πηγή: omada.reporter.com.cy