Home TOP NEWS Γιόρντι Γκόμεθ: «Η καλύτερη μου στιγμή στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει έρθει ακόμη…»

Γιόρντι Γκόμεθ: «Η καλύτερη μου στιγμή στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει έρθει ακόμη…»


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα protathlima.com και στον αθλητικογράφο Γιώργο Νικολάου παραχώρησε ο Ισπανός ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Γιόρντι Γκόμεθ. Αναφέρθηκε στις διαφορές στην φετινή Ομόνοια, τον Νεόφυτο Λάρκου, τον Χένινγκ Μπεργκ, τους συμπαίκτες του και την πορεία της ομάδας,

Όλα όσα είπε στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη του:

-Στην σεζόν που μας πέρασε η ομάδα δεν τερμάτισε στην θέση που θα ήθελε. Αυτή την στιγμή είστε στην κορυφή. Περίμενες αυτή την μεγάλη αλλαγή;

«Μέχρι το τέλος της σεζόν ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αλλά η ομάδα πάει πολύ καλά, υπήρξε μεγάλη αλλαγή σε θέμα ποδοσφαιριστών και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτή την αλλαγή που λες. Προφανώς δεν ήταν η καλύτερη σεζόν για εμάς η τελευταία, αλλά αυτή την σεζόν είμαστε εκεί, είμαστε στην κορυφή, είμαστε χαρούμενοι αλλά είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι το τέλος».

-Η Ομόνοια σου πρόσφερε νέο συμβόλαιο και στο τελευταίο παιχνίδι ήσουν αρχηγός, παίζεις ασταμάτητα και είσαι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες. Μπορείς να μας πεις κάτι για τα συναισθήματα σου;

«Ήρθα στην Ομόνοια και παρόλο που η τελευταία σεζόν δεν ήταν καλή ήθελα να μείνω στην ομάδα. Ήταν άμεσο το να ανανεώσω το συμβόλαιο, ήμουν χαρούμενος και δεν ήταν δύσκολη η απόφαση μου».

-Τι σου είπε ο Νεόφυτος Λάρκου πριν ανανεώσετε το συμβόλαιο;

«Ήταν εύκολο επειδή ήθελα να μείνω και η ομάδα με ήθελε να μείνω. Δεν ήταν για θέμα λεφτών. Ήθελα να μείνω και ήμουν χαρούμενος παρόλο που δεν ήταν καλή η σεζόν. Ήθελα να είμαι εδώ αυτή την σεζόν επειδή ήθελα να είμαι καλύτερος και αυτή την στιγμή αυτό γίνεται. Θέλαμε να γίνουμε καλύτεροι αυτή την σεζόν και αυτός ήταν ο κύριος λόγος. Με ήθελε να μείνω, ήθελα να μείνω έτσι ήταν μια εύκολη απόφαση, δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση».

-Μπορείτε αυτή την σεζόν να μείνετε στην κορυφή μέχρι το τέλος;

«Είμαστε στην κορυφή αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο μέσο της σεζόν. Δεν κερδίζεις πρωταθλήματα τον Δεκέμβριο. Θα δούμε που θα είμαστε τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και θα μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, είμαστε χαρούμενοι, μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Η προσοχή μας είναι στην βελτίωση και όπως είπα σε λίγους μήνες θα δούμε που είμαστε και ανάλογα θα παλέψουμε για αυτό που θα έχουμε μπροστά μας. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πρωτάθλημα, είναι πολύ νωρίς».

-Η Ομόνοια αυτή την στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Κύπρο και ο κόσμος της το απολαμβάνει. Τι μπορείς να πεις για αυτό;

«Παίρνουμε αποτελέσματα, είμαστε στην κορυφή αυτή την στιγμή, ξέρουμε πως οι οπαδοί είναι χαρούμενοι και είναι σημαντικό για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να είμαστε σταθεροί στο παιχνίδι μας. Αν είμαστε τόσο σταθεροί και στην συνέχεια, το οποίο πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν. Όπως είπα είναι ακόμη νωρίς, πάμε για την νίκη σε κάθε παιχνίδι».

-Λίγα λόγια για τον προπονητή σου;

«Είναι πολύ καλός, δεν ήταν εύκολο γιατί είμαστε πολύ νέοι ποδοσφαιριστές και έτσι ήταν δύσκολο να έχουμε αποτελέσματα από την αρχή, να παίζει η ομάδα τόσο καλά όπως το κάνει τώρα. Είναι πολύ καλός με τους παίκτες, είμαι πολύ σίγουρος ότι όλοι είναι χαρούμενοι με αυτόν επειδή όπως είπες παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και όλοι μας το απολαμβάνουμε».

-Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τον Νεοφύτο Λάρκου και τον Πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Παπασταύρου;

«Όλοι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Όλοι σε αυτή την σεζόν πήραν καλές αποφάσεις με τους παίκτες που ήρθαν, αποδίδουν πολύ καλά. Προφανώς είναι ο Λάρκου που τους έκλεισε, ο προπονητής και το υπόλοιπο τιμ μας προπονούν, οι παίκτες παίζουν, τα αποτελέσματα είναι εκεί, ο κόσμος είναι δίπλα μας, οπόταν πιστεύω ότι όλοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι στιγμής. Ελπίζω να συνεχίσουμε να παίρνουμε νίκες και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Όλοι είναι πολύ καλοί σε αυτή την σεζόν».

-Ποια ήταν η χειρότερη και ποια η καλύτερη σου στιγμή στην Ομόνοια;

«Η χειρότερη ήταν η περσινή σεζόν, που δεν νικούσαμε, τα αποτελέσματα δεν έρχονταν. Ακόμη και όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται πρέπει να συνεχίσεις και να συνεχίσεις. Τώρα ήρθε αυτή η σεζόν που είναι εντελώς αντίθετη, παίρνουμε αποτελέσματα και πάμε καλά. Προφανώς η χειρότερη στιγμή ήταν πέρσι γιατί η ομάδα δεν πήγαινε τόσο καλά και ελπίζω ότι όσον αφορά την καλύτερη στιγμή, αυτή δεν έχει έρθει ακόμη…».

Σκέφτεσαι να μείνει στην Ομόνοια μέχρι το τέλος της καριέρας σου ή ακόμη να μείνεις εδώ και μετά από αυτό;

«Δεν ξέρω, η σεζόν αυτή δεν τέλειωσε ακόμη. Ακόμη νιώθω καλά και δεν σκέφτομαι το τέλος της καριέρας μου. Αυτή την στιγμή είμαι χαρούμενος στην ομάδα και που παίζω για την Ομόνοια και το απολαμβάνω και δεν σκέφτομαι τι θα κάνω σε μερικά χρόνια».

-Βλέπουμε την εξαιρετική συνεργασία των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο. Μπορείς να μας πεις και για τις σχέσεις στα αποδυτήρια;

«Το ομαδικό πνεύμα είναι πολύ καλό και αυτό είναι σημαντικό για να πάμε και στο γήπεδο καλά. Αν το ομαδικό πνεύμα δεν είναι καλό αυτό αντικατοπτρίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή την σεζόν παίζουμε πολύ καλά και όπως μπορείτε να δείτε στον αγωνιστικό χώρο παίζουμε ο ένας για τον άλλο, βοηθάμε ο ένας τον άλλο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να είναι επιτυχημένη μια ομάδα».

-Πως είναι η συνύπαρξη με τον Βιτόρ στον χώρο του κέντρου;

«Επικοινωνούμε πολύ καλά, είναι ο συγκάτοικος μου και νομίζω στον αγωνιστικό χώρο καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά. Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε, προφανώς ήταν ένας νέος παίκτης φέτος. Απολαμβάνω το να παίζω μαζί του, είναι πολύ καλός παίκτης».

-Ποιος συμπαίκτης σου σε εντυπωσιάζει με την ποιότητα του;

«Δεν θα πω έναν. Νομίζω οι νεαροί. Προφανώς δεν παίζουν όλοι, αλλά έχουν μέλλον στην ομάδα, έχουν ποιότητα. Όλοι οι παίκτες πάνε καλά και είμαστε μια καλή ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε επιτυχημένη την Ομόνοια».

-Τι έχεις να πεις για το επίπεδο του Κυπριακού πρωταθλήματος;

«Δεν ήξερα πολλά πριν έρθω, είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. Για εμένα το επίπεδο είναι πολύ καλό. Από τότε που είμαι εδώ δεν είχαμε ποτέ εύκολο παιχνίδι ακόμη και αν νικούσαμε».

-Γνωρίζεις ότι ο κόσμος της Ομόνοιας συζητά περισσότερο για τα παιχνίδια με το ΑΠΟΕΛ και ξέρεις τα στατιστικά. Πιστεύεις ότι φέτος είναι η χρονιά που μπορείτε να τους κερδίσετε;

«Ναι, ξέρω τα στατιστικά και ότι υπάρχει καιρός να τους κερδίσουμε και ελπίζω αυτή να είναι η χρονιά που θα τους κερδίσουμε πάλι. Όπως είπα είμαστε στον σωστό δρόμο, είμαστε δυνατή ομάδα αυτή την σεζόν. Ποτέ δεν ξέρεις, θα παίξουμε ακόμη 3 φορές μαζί τους και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε αυτή την σεζόν».

-Ένα σχόλιο για τον Ανδρόνικο Κακουλλή;

«Ήταν μαζί μας και την προηγούμενη σεζόν. Στο τελευταίο παιχνίδι πήγε πολύ καλά. Είναι γρήγορος, δυνατός και έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Είναι επίσης πολύ καλό παιδί, προπονείται σκληρά και αυτό είναι ένα σημαντικό για ένα νεαρό παίκτη. Αν συνεχίσει έτσι μπορεί να έχει μια πολύ καλή καριέρα. Αυτή την στιγμή είναι μαζί μας, ελπίζω να μας βοηθήσει αυτή την σεζόν».

-Έχεις σχέση με ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων, Ισπανούς κτλ; Βγαίνεις μαζί τους;

«Ξέρω παίκτες από άλλες ομάδες αλλά δεν βγαίνω μαζί τους. Τους γνωρίζω, αλλά δεν βγαίνω μαζί τους, βγαίνω μόνο με συμπαίκτες μου. Προφανώς και έχει Ισπανούς σε άλλες ομάδες και γνωρίζω μερικούς απο αυτούς από το παρελθόν».

-Είδαμε μια φωτογραφία σου με τον Αντρέα Ορλάντι στα κοινωνικά δίκτυα. Μιλήσατε πριν έρθεις στην Κύπρο;

«Ναι ήταν εδώ πριν έρθω εγώ. Είμαστε σύγαμπροι. Ναι μου μίλησε λίγο. Πήρα την απόφαση να έρθω στην Ομόνοια όχι επειδή μίλησα μαζί του επειδή ήταν γρήγορη απόφαση όταν ήμουν στην Βουλγαρία. Γνώριζα λίγα για την ζωή εδώ και το πρωτάθλημα».

-Πως ένιωσες όταν έμαθες για τον τραυματισμό των Ουζόχο και Παναγή;

«Ήταν πολύ ατυχές. Δεν είσαι ποτέ χαρούμενος όταν τραυματίζονται συμπαίκτες σου, τραυματίστηκαν οι 2 τερματοφύλακες μας που είχαμε και δεν ένιωθα καλά για αυτούς. Είναι πολύ καλοί τερματοφύλακες και είναι σημαντικό για κάθε ομάδα να έχει καλούς τερματοφύλακες και είχαμε 2 και τους χάσαμε σε μια μέρα».

-Ένα μήνυμα στον κόσμο της Ομόνοιας;

«Φυσικά, φυσικά. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους αυτό μπορώ να πω. Δουλεύουμε σκληρά για να τους κάνουμε χαρούμενους».