Home TOP NEWS Post Game: Το… ωραιότερο της πρόσωπο στο «Αμμόχωστος»

Post Game: Το… ωραιότερο της πρόσωπο στο «Αμμόχωστος»


Ότι καλύτερο είχε να δείξει η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος το παρουσίασε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια χθες βράδυ στο γήπεδο «Αμμόχωστος». Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ τα οποία την οδήγησαν στην σημαντική νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας. Απόλυτη σοβαρότητα στο γήπεδο, αφοσίωση από τους παίκτες στο πλάνο του προπονητή, αυτοπεποίθηση, φαντασία αλλά και αποτελεσματικότητα σε κρίσιμα σημεία στο παιχνίδι. Ήταν μία μεστή εμφάνιση και μία επιτυχία η οποία, παρά το εύρος στο σκορ, δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς απέναντι της η ομάδα μας είχε έναν πολύ καλό αντίπαλο διψασμένο για θετικό αποτέλεσμα ύστερα από τις συνεχόμενες του αποτυχίες.

Μπήκε στο γήπεδο για να επιβάλει το παιχνίδι της η ΟΜΟΝΟΙΑ. Κράτησε μπάλα και έκανε κυκλοφορία ωστόσο η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι δημιουργήθηκε από τους γηπεδούχους με έναν επικίνδυνο σουτ από το ύψος της περιοχής. Γυρόφερνε στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου η ΟΜΟΝΟΙΑ και για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα χρειάστηκε μία ωραία ατομική ενέργεια από τον Ορτέγα ο οποίος μπήκε σφίνα στην αντίπαλη περιοχή σημείωσε ένα εξαιρετικό και συνάμα δύσκολο γκολ.

Κράτησε παίκτες ψηλά ο Μπεργκ για να ασκήσουν πίεση όταν η Νέα Σαλαμίνα προσπαθούσε να αναπτυχθεί από την άμυνα και λίγο αργότερα αυτό έφερε αποτέλεσμα. Πίεσε ο Ματ τον  Βεσελόφσκι ο οποίος έδιωξε λανθασμένα πάνω στον Γκόμεθ, ο Ισπανός βρήκε χώρο και αφού άδειασε έναν αμυντικό βρέθηκε μπροστά στο τέρμα για να σημειώσει ακόμα ένα υπέροχο τέρμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε θέσει σε ακόμα έναν αγώνα τις βάσεις για νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Αναμένετο φυσιολογικά η αντίδραση της Νέας Σαλαμίνας στην επανάληψη. Οι ερυθρόλευκοι, χωρίς να έχουν πλέον κάτι να χάσουν, μπήκαν στο γήπεδο για να σκοράρουν και να ξαναμπουν στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» ωστόσο έκαναν εξαιρετική διαχείριση αμυντικά και την ίδια ώρα έδειχναν πολύ πιο επικίνδυνοι από την αντίπαλο τους όταν έβγαιναν μπροστά. To εξαιρετικό του γκολ ο Μποτεάκ το σημείωσε στο 72ο λεπτό και αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε άνετα να είχε σκοράρει νωρίτερα. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έφυγε από το γήπεδο της Λάρνακας νικήτρια, πρώτη στη βαθμολογία, απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι φτιάχτηκε φέτος για να πρωταγωνιστήσει και παράλληλα αναγνωρίζεται πλέον από όλους ότι είναι η ομάδα στο πρωτάθλημα που παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις.

Σε ατομικό επίπεδο δεν υστέρησε κανείς από όσους αγωνίστηκαν. Βέβαια υπήρξαν αυτοί που ξεχώρισαν όπως ο Ορτέγα ο οποίος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι από τότε που εντάχθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Γιόρντι Γκόμεθ είχε εξαιρετική παρουσία με γκολ και Ασίστ, τρομερός και ο Μποτεάκ ο οποίος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Πολύ καλό το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, καθάρισε πολλές φάσεις, Μαυρίας και Λέτσιακς ήταν σταθεροί σε ακόμα ένα παιχνίδι, συνεχίζει ο Βίτορ να καταγράφει μόνο νίκες όταν αγωνίζεται, εδωσε αρκετές μάχες μπροστά ο Νταρμπισάιρ, ο Φαμπιάνο ήταν σταθερός, αν και δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα.

Σε ότι αφορά στις τρεις αλλαγές που έγιναν από τον Μπεργκ, ο Κακουλλής δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στις φάσεις της ομάδας στο 20λεπτο που αγωνίστηκε, μπήκε με πολλή διάθεση και θα μπορούσε να σκοράρει ο Μίκου ο οποίος έπαιξε 10 λεπτά ενώ ήταν καλός ο Χούμποτσαν ο οποίος αντικατέστησε στα τελευταία λεπτά τον Λούφτνερ.

Πρώτη φετινή απουσία για τιμωρία λόγω καρτών προκύπτει στο επόμενο παιχνίδι. Ο Νταρμπισάιρ συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό με την κάρτα που δέχθηκε χθες και θα λείψει στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Εντυπωσιακή παρουσία κατέγραψε στο «Αμμόχωστος» και ο κόσμος της ομάδας ο οποίος κατέκλεισε το κομμάτι που παραχωρήθηκε από την Νέα Σαλαμίνα και με τον παλμό της η εξέδρα έδωσε ώθηση στους παίκτες.