Home TOP NEWS Ανάλυση: Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας

Ανάλυση: Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας


Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος κύλησε εξαιρετικά για την ομάδα μας. Ήταν αποδεκτό από όλους πως η ομάδα γύρισε σελίδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ήταν επίσης αποδεκτό πως η ομάδα προγραμματισμού έκανε εξαιρετική δουλειά για να στήσει σχεδόν από το μηδέν μια καινούργια ομάδα που είναι ποιοτική και ανταγωνιστική. Η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να παίρνει τα πάνω της σιγά σιγά, οι παίκτες της ενδεκάδας άρχισαν να βρίσκουν τους αυτοματισμούς τους μεταξύ τους, οι νίκες άρχισαν να έρχονται, η αρχική μουρμούρα για τις μη αλλαγές του προπονητή ησύχασαν και η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε Χριστούγεννα στην κορυφή.

Το πρωτάθλημα όμως δεν τελειώνει τον Δεκέμβριο. Η ομάδα φαίνεται να μην έχει το βάθος που απαιτεί ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος και αυτό είναι πιο φανερό όταν λείπει ένας ή παραπάνω παίκτες από την βασική ενδεκάδα που πάνω της έχει χτίσει το παιχνίδι του ο Χένινγκ Μπεργκ.

Φτάσαμε στο χρονικό σημείο που λογικώς οι παίκτες συμπληρώνουν κάρτες και γίνονται μικροτραυματισμοί, αν και σε αυτόν τον τομέα που πέρσι η ομάδα νοσούσε, φέτος είμαστε πολύ καλύτεροι. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, υποχρεωτικές απουσίες βασικών παικτών που φαίνεται πως στοιχίζουν σημαντικά στην ομάδα και το πλάνο παιχνιδιού δυσκολεύεται να αποδώσει αυτά που είδαμε πως μπορεί.

Ταυτόχρονα η ΟΜΟΝΟΙΑ γνωρίζει, όπως και ο κόσμος της, πως δεν αντιμετωπίζεται δίκαια, πόσω μάλλον μετά τις προχθεσινές της πολύ βαριές ανακοινώσεις για την διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, το φαινόμενο αυτό μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο. Άρα η προσπάθεια θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια. Πού μας αφήνει όλο αυτό;

Η ομάδα είναι φανερό πως χρειάζεται ενίσχυση άμεσα και τώρα είναι η ευκαιρία της. Αντιλαμβανόμαστε πως ο Ιανουάριος δεν είναι η καλύτερη μεταγραφική περίοδος. Όμως η ομάδα χρειάζεται ενέσεις ζωντάνιας, δημιουργικότητας και στο τέλος της ημέρας, σκοραρίσματος. Δυσκολευόμαστε από την αρχή της χρονιάς στο τελείωμα των φάσεων και αυτό προφανώς δεν είναι δουλειά μόνο ενός παίκτη.

Η ποδοσφαιρική ιστορία, εμπειρία και λογική φωνάζει πως με μια ενδεκάδα παίκτες και μόνο δεν μπορείς να πας μακριά. Και σε καμία περίπτωση δεν λέμε να γίνονται αλλαγές απλά για να γίνουν. Αλλά η ομάδα πρέπει να αποκτήσει βάθος. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει από την μια ημέρα στην άλλη και η ομάδα προγραμματισμού επαναλαμβάνουμε πως έκανε εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι χτίζοντας τον κορμό για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, όμως αυτή τη στιγμή έχουμε μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Χρόνος υπάρχει αρκετός ακόμα και βάσει και των πληροφοριών μας οι μεταγραφές έτσι κι αλλιώς δεν θα γίνονταν από την αρχή του Ιανουαρίου, αλλά μάλλον προς το κλείσιμο της περιόδου.

Τέλος, ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν παίζουμε μόνοι μας στο πρωτάθλημα. Όταν ο ανταγωνισμός ανακοινώνει κάθε μέρα και μια μεταγραφή φρεσκάροντας τις επιλογές στη φαρέτρα του προπονητή, κάπως πρέπει να απαντήσουμε…