Home TOP NEWS ΑΠΟΨΗ: Κεφάλαιο μεταγραφές!

ΑΠΟΨΗ: Κεφάλαιο μεταγραφές!


Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο μας έδωσε η τοποθέτηση του προπονητή μας απόψε. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα μεταγραφικά της ομάδας, στη διάσκεψη τύπου μετά τον αγώνα με τον Ερμή, ο Χένινγκ Μπεργκ ανέφερε… «Δεν είμαστε απελπισμένοι για μεταγραφές» θέλοντας από τη μία να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στους ποδοσφαιριστές που έχει αυτή τη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ στο ρόστερ της και από την άλλη, εικάζουμε, να απορροφήσει τυχόν κραδασμούς στο ενδεχόμενο οι κινήσεις σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο να περιοριστούν στην απόκτηση ενός και μόνο τερματοφύλακα. Ήταν θαρραλέα η δήλωση του Μπεργκ η οποία ομολογουμένως προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις.

Εμείς, ως ιστοσελίδα, όχι μόνο δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε άποψη αλλά είναι θεωρούμε καθήκον μας. Καταθέτουμε λοιπόν τη δική μας θέση με απόλυτο σεβασμό στους ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά για τη βελτίωση της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα.

H ΟΜΟΝΟΙΑ του πρώτου γύρου και οι αρχιτέκτονες αυτής της ομάδας πέρασαν τις πρώτες εξετάσεις της σεζόν με άριστα. Έκτισαν μία ομάδα ανταγωνιστική, ικανή για το καλύτερο και μάλιστα σε χρόνο μηδέν. Όμως το πρωτάθλημα τελειώνει τον Μάιο και όχι τον Ιανουάριο.

Τον Ιανουάριο κάθε ομάδα μετρά ξανά δυνάμεις και εφόσον έχει στόχους, φροντίζει να εντοπίσει και να διορθώσει τις όποιες αδυναμίες παρουσίασε. Και η ΟΜΟΝΟΙΑ παρά το ότι παρουσίασε μεγάλες δυνατότητες, την ίδια ώρα παρουσίασε και αδυναμίες ορατές διά γυμνού οφθαλμού στο πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αδυναμίες που κόστισαν βαθμούς. Αδυναμίες στο τελείωμα των φάσεων, εξ ου και το γεγονός από τις ομάδες που διεκδικούν διάκριση στο πρωτάθλημα έχει τη λιγότερο αποτελεσματική επιθετική γραμμή, αδυναμίες στο κέντρο ειδικά απόντος ενός εκ των δύο Γκόμες, ενώ δεν μπορεί να παραγνωρίζει κανείς τις περιορισμένες επιλογές από πλευράς ακραίων επιθετικών.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η ΟΜΟΝΟΙΑ ατύχησε να χάσει ξανά τον βασικό τερματοφύλακα της. Γεγονός που την υποχρεώνει να αναζητήσει σίγουρη λύση και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Είναι δυνατόν όμως αυτή η ατυχία να ανατρέψει ολόκληρο τον προγραμματισμό;

Ακόμη και ο πιο καλόπιστος οπαδός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δυσκολεύεται να κατανοήσει πώς είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να μην έχει ήδη τρέξει για να κλείσει τα κενά της, την ώρα που οι βασικοί αντίπαλοί της ενισχύονται με παίκτες της διαφοράς. Φθάσαμε στο τέλος Ιανουαρίου και αντί να διαβάζουμε για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους, διαβάζουμε διαρροές στο σύνολο των ΜΜΕ, με βάση τις οποίες η ΟΜΟΝΟΙΑ θα κινηθεί μόνο για τη θέση του τερματοφύλακα.

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι το ΔΣ της εταιρείας και η ομάδα που έχει την ευθύνη του προγραμματισμού δεν βλέπουν την ανάγκη ενίσχυσης. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ακόμη και την πιθανότητα να μπαίνει μπροστά το οικονομικό, γιατί πολύ απλά ακόμη μία σεζόν χαμένη θα ισοδυναμεί με πολύ μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για τον ίδιο τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που η ΟΜΟΝΟΙΑ σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της δεν έκανε όλα όσα όφειλε να κάνει στο μεταγραφικό παζάρι, ψαλιδίζοντας η ίδια την τεράστια δυναμική και τις πιθανότητες που έχει η ομάδα που κτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι;

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η παρουσία του προέδρου της ομάδας στο νησί, θα επισπεύσει τις εξελίξεις, με στόχο πάντοτε να βγει ενισχυμένη η ομάδα.