Home TOP NEWS Τι κέρδισε και τι έχασε σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ

Τι κέρδισε και τι έχασε σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ


Η ομάδα είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αυτό είναι προφανές μετά το εμφατικό 0-5 του σημερινού αγώνα. Όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ σήμερα δεν κέρδισε μόνο απλά ένα ματς.

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ μουδιασμένα και η ομάδα χρειαζόταν ένα ξέσπασμα. Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα και την ισοπαλία συνδιασμένη μάλιστα με μέτρια εμφάνιση και πρόβλημα αποτελεσματικότητας με την Πάφο, το σημερινό είναι βάλσαμο για την αρμάδα του Χένινγκ Μπεργκ. Η ομάδα κέρδισε πολύ σημαντικούς πόντους ψυχολογίας, όπως και ο κόσμος μας, και αυτό δεν έχει τόσο να κάνει με την δυναμικότητα του αντιπάλου όσο με την σοβαρότητα και την μεστή διαχείριση του αγώνα εκ μέρους της ομάδας.

Το περιβόητο rotation πραγματοποιήθηκε και Τζιωνής, Εζρά, Κακουλής, Κούσουλος, Κυριακίδης ακόμα και ο Μίκου, ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά στο κάλεσμα του Μπέργκ. Ειδικότερα ο Μαρίνος Τζιωνής απέδειξε πως μπορεί, όπως και πέρσι άλλωστε, να αποτελεί βασική επιλογή και σίγουρα μια ασφαλής βοήθεια από τον πάγκο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκτός από ένεση ψυχολογίας κέρδισε και χρόνο, διότι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα σήμερα έκρινε την πρόκριση, άρα σε μια περίοδο πολύ φορτωμένου αγωνιστικά προγράμματος ο προπονητής θα έχει την ευχέρεια να ξεκουράσει παίκτες που θεωρεί οτι το χρειάζονται.

Η ομάδα έχει μπροστά της την Κυριακή έναν από τους σημαντικότερους φετινούς αγώνες, αν οχι τον σημαντικότερο. Με νίκη μειώνουμε την διαφορά από την Ανόρθωση στο -1 και όλα είναι ανοιχτά. Με ήττα η Ανόρθωση ξεφεύγει στο -7 και οι διώκτες μας πιθανώς να μας φτάσουν ή και να μας ξεπεράσουν. Με την σημερινή εικόνα μπορούμε να ελπίζουμε στο καλύτερο.

Μελανό σημείο ο πιθανός τραυματισμός του Φαμπιάνο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος είναι πραγματικά άτυχη στη συγκεκριμένη θέση. Ελπίζουμε να μην είναι μεν κάτι σοβαρό και ο βασικός μας πορτιέρο να επιστρέψει άμεσα, αλλά η ομάδα πρέπει να δεί πολύ ζεστά το θέμα της μεταγραφής για τη θέση του αναπληρωματικού τερματοφύλακα και να μην αφήσουμε σε καμία περίπτωση τα πράγματα στην ελπίδα και στην τύχη διότι ακόμα είμαστε στα μισά της αγωνιστικής περιόδου.