Home TOP NEWS Τόμας Χούμποτσαν: «Δεν εγκαταλείπω ποτέ τη μάχη…»

Τόμας Χούμποτσαν: «Δεν εγκαταλείπω ποτέ τη μάχη…»


Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα της Σλοβακίας sport.aktuality.sk παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τόμας Χούμποτσαν. Μίλησε για την νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του, τα δεδομένα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το μέλλον του….

Η Συνέντευξη:

Πώς είναι τα πράγματα τώρα για σένα: «Τον περασμένο Δεκέμβριο έπαιξα στο ισόπαλο χωρίς τέρματα παιχνίδι με το Αποέλ. Μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αγωνιζόμουν, αλλά ήμουν βασικός δύο φορές τον Ιανουάριο. Οι δύο βασικοί αμυντικοί είχαν κάρτες και μπήκα εγώ στο γήπεδο για να τους αντικαταστήσω.

Είσαι χαρούμενος που αυξήθηκε ο χρόνος συμμετοχής σου; «Πρώτα απ’ όλα είμαι ρεαλιστής. Είδα τη δουλειά μου στους πρώτους έξι μήνες στην Κύπρο και τι παιχνίδια είχε να δώσει η ομάδα. Μπήκα στην ομάδα το φθινόπωρο, οι συμπαίκτες μου έπαιζαν εξαιρετικά και ήταν δύσκολο για μένα να παίζω. Η αρχή του νέου έτους ήταν καλύτερη για εμένα, σας είπα ποιες ήταν οι συνθήκες».

Στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Πάφο διατηρήσατε ανέπαφη την εστία σας. Είσαι χαρούμενος γι’ αυτό; «Είμαι χαρούμενος που δεν δεχθήκαμε γκολ, αλλά έπρεπε να κερδίσουμε για να μείνουμε κοντά στην Ανόρθωση. Είχαμε ευκαιρίες, όμως δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Δημιουργήσαμε 16 τελικές. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα για τους επόμενους αγώνες».

Ο Νέμετς δεν είχε αγωνιστεί το ήξερες; «Είμαστε σε επαφή,  ήξερα ότι δεν θα έπαιζε. Είχε πρόβλημα τραυματισμού».

Πώς αξιολογείς μέχρι τώρα την πορεία σου στην Ομόνοια; «Πήγα στην ομάδα για να αγωνίζομαι άρα δεν μπορώ να την δω τελείως θετικά. Κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο να κερδίσω θέση μόλις μπήκα στην ομάδα. Η ομάδα έπαζε εξαιρετικά και ο προπονητής δεν ήθελε να κάνει αλλέγες, αυτό το καταλαβαίνω. Έπρεπε αρχικά να φτάσω το 100% σε επίπεδο φυσικής κατάστασης γιατί το καλοκαίρι προπονήθηκα ξεχωριστά με την ομάδα . Είχα μόνο μερικές συμμετοχές ως αλλαγή. Τώρα κατάφερα να βρω θέση στην ενδεκάδα και αυτό μου αρέσει, αλλά προτιμώ να αρχίζω πιο συχνά στα παιχνίδια».

Μετάνιωσες για την απόφασή σου να πας στην Ομόνοια; «Παραδέχομαι ότι ήμουν πολύ προβληματισμένος. Σκέφτηκα ότι ίσως να μην έκανα το σωστό. Δεν είχε βρει ένα σύλλογο για να κάνω προετοιμασία και να εγκλιματιστώ νωρίς σε αυτόν. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι θυμωμένος με κανέναν στο σύλλογο. Ήμουν πεπεισμένος ότι θα ερχόμουν και θα έπαιζα, αλλά με εξέπληξε το επίπεδο του πρωταθλήματος και η ποιότητα που διαθέτει η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Σκέφτηκες να αποχωρήσεις από την Ομόνοια το χειμώνα; «Δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει εύκολα. Δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο. Έχω συμβόλαιο εδώ, είναι η οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Θα συνεχίσω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος της καριέρας μου».Δ

Άρα δεν αισθάνεσαι απογοητευμένος… «Δεν ήταν σίγουρα ευχάριστο για μένα ωστόσο ήταν μία διαφορετική εμπειρία. Είδα ξανά ότι τίποτα δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο. Δεν έπρεπε να σκεφτόμουν ότι επειδή μπαίνω σε ένα πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικότητας θα είχα εξασφαλισμένη θέση στην εντεκάδα.Πρέπει να το αντιμετωπίσω. Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου και θα δούμε. Θα εξαρτηθεί από τη δική μου κατάσταση αλλά και την προοπτική που βλέπει η ομάδα σε μένα.

Η ομάδα σου είναι στη δεύτερη θέση 4 βαθμούς πίσω από την ομάδα ενός άλλου Σλοβάκου, του Ντούρις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν από την αρχήδιεκδικήτρια του τίτλου; «Όχι. Η ομάδα είχε προσφάτως πολλά οικονομικά προβλήματα όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στην αρχή της σεζόν ήρθαν μαζεμένα θετικά αποτελέσματα. Η νέα χρονιά έφερε δύο αποτυχίες όμως σύντομα θα καναμπούμε στο σωστό δρόμο. Νομίζω πως θα είμαστε στα ψηλά στο τέλος. Πάντως κανείς μας δεν μιλάει για πρωτάθλημα.

Είναι αρκετοί πεποιραμένοι παίκτες στην ομάδα σου. Ορισμένοι εξ’ αυτών με πολλές παρουσίες σε Πρέμιερ Λιγκ και Λα Λίγκα… «Δημιουργήθηκε μία πολύ καλή ομάδα. Ο καθέ ένας προσπαθεί να μεταφέρει την εμπειρία του στον άλλο και όλοι μαζί ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγείες του προπονητή μας.

Προπονητής σας ο Χένιγνκ Μπεργκ. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην μοντέρνα εκδοχή της πρέμιερ Λιγκ με πρωταθλήματα με δύο ομάδες (Μπλάκμπερν, Μαν Γιουνάιτεντ) και πρωταθλητής Ευρώπης με τους κόκκινους. Πως το εκλαμβάνετε; «Έχουμε τεράστιο σεβασμό γι’ αυτόν καθώς ήταν πολύ πετυχημένος ως ποδοσφαιριστής. Παρόλα αυτά δεν το δείχνει καθόλου, ότι έχει κερδίσει πρωτάθλημα Ευρώπης. Είναι επικεντρωμένος στη δουλειά του. Οι προπονήσεις που κάνουμε είναι επιπέδου Ευρωπαικών ομάδων με ιδιαίτερη ένταση. Ο προπονητής ξέρει τη θέλει και αυτό ζητά.