Home SPORTS NEWS Η UEFA… πετάει τη Σίτι από το Champions League!

Η UEFA… πετάει τη Σίτι από το Champions League!


Βαριά καμπάνα της UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι, αφού την… πετά από το Champions League για δυο χρόνια, ενώ την τιμωρεί με πρόστιμο – σοκ ύψους 30 εκατ. ευρώ!

Πρωτόγνωρη – καμπάνα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού η UEFA πετάει εκτός Champions League τη Μάντσεστερ Σίτι για την επόμενη διετία, ενώ την τιμωρεί με πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ! Ο λόγος; Σοβαρή παραπλάνηση του διοικητικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφορικά με τους κανόνες του FFP.
Η αυστηρότητα της τιμωρίας αντανακλά το πόσο σοβαρά θεωρούν τα αρμόδια όργανα της UEFA, την παραβίαση των κανόνων από τον σύλλογο και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε. Η Σίτι κρίθηκε ένοχη από το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου πως έχει διογκώσει ψευδώς τα έσοδα χορηγιών, όταν υπέβαλε τον φάκελο στο πλαίσιο συμμόρφωσης του FFP. H ένοχη διαπίστωση άρχισε από την έρευνα και τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων από το Der Spiegel!

Ασκεί έφεση η Σίτι

Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς των Πολιτών, η οποία λίγα λεπτά μετά την επιβολή της τιμωρίας, ανακοίνωσε επίσημα την αναμενόμενη κίνηση της, ότι θα εξασκήσει δηλαδή το δικαίωμα έφεσης στο CAS.

Πηγή:Gazzetta.gr