Home TOP NEWS Κάνε επιτέλους την… αλλαγή!

Κάνε επιτέλους την… αλλαγή!


Μπορούμε όλοι μας να έχουμε έντονη άποψη και να την εκφράζουμε σε παρεϊστικο επίπεδο, όμως ο μηδενισμός ποτέ δεν βοηθάει, ούτε και η γιούχα από την εξέδρα. Άλλωστε αν υπάρχει άνθρωπος που να μην αναγνωρίζει τη δουλειά που έγινε φέτος στην ομάδα, το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έχει αποδώσει αλλά και την προοπτική για το μέλλον που έχει δημιουργηθεί, τότε είναι προσκολλημένος στο κακό παρελθόν και δεν λέει να ξεκολλήσει.

Από την άλλη βέβαια είμαστε σίγουρα όλοι κάπως μπερδεμένοι με τους χειρισμούς του προπονητή ο οποίος, αν και δίνει τη δική του εξήγηση για τις επιλογές του, μάλλον αναιρεί κάπως τον ίδιο του τον εαυτό ενώ αδικεί και κάποιους ποδοσφαιριστές του. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτούς που αφήνει στον πάγκο αλλά και σε ορισμένους οι οποίοι είναι αναντικατάστατοι και ενδεχομένως να χρειάζονται ανάσες.

Και λέμε αναιρεί τον εαυτό του διότι, κατά τη διάρκεια της μεταγραφική περιόδου, όταν όλοι καθόμασταν σε… αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας την ενίσχυση, ο Μπεργκ μας καθησύχαζε λέγοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στο υφιστάμενο ρόστερ. «Δύσκολα θα βρεθεί παίκτης καλύτερος από αυτούς που έχουμε» έλεγε όταν ερωτάτο από τους δημοσιογράφους.

Κι όμως χθες, παρά την μέτρια παρουσία της ομάδας, δεν επιβεβαίωσε αυτή του την αναφορά δείχνοντας να μην εμπιστεύεται τις επιλογές που είχε πίσω του στον πάγκο. Ορτέγα, Χούμποτσαν, Μίκου, Κακουλλής θα μπορούσαν θεωρούμε να δώσουν ένα φρεσκάρισμα στην ομάδα, ενδεχομένως και ο νεοφερμένος Στυλιανού.

Παράλληλα ο Μπεργκ μας έχει συνηθίσει πλέον σε έναν μονοδιάστατο τρόπο με τον οποίο κοουτσάρει την ομάδα, γεγονός που τον καθιστά προβλέψιμο. Θα πει πάντως κάποιος ότι, όσο η ομάδα έπαιρνε τα αποτελέσματα δεν είχε να πει κανείς τίποτα για όλα τα παραπάνω.

Είναι ωστόσο αρκετά τα παθήματα μας μέχρι τώρα, και σε αυτό το κρίσιμο στάδιο της χρονιάς μάλλον ήρθε η στιγμή για την… αλλαγή, στον τρόπο σκέψης και στην φιλοσοφία από πλευράς Χένινγκ Μπεργκ και κυρίως στη διαχείριση της ομάδας.

Όλοι οι πάικτες είναι αναγκαίοι, εμείς τους πιστεύουμε, πιστεύουμε και στην δουλειά που γίνεται από τον προπονητή και στηρίζουμε με χίλια την προσπάθεια που άρχισε από την αρχή της χρονιάς.

Και αυτό που ζητάμε και θέλουμε να δούμε, είναι την ομάδα να επανέρχεται δυναμικά και να μπαίνει με αυτοπεποίθηση στα συνεχόμενα ντέρμπι μέχρι το τέλος της σεζόν.