Home ΚΥΠΡΟΣ Κλιμάκιο του ΤΑΕ στην ΚΟΠ, συναντήθηκε με τον Λαγιέκ

Κλιμάκιο του ΤΑΕ στην ΚΟΠ, συναντήθηκε με τον Λαγιέκ


Στα γραφεία της ΚΟΠ βρέθηκε την Πέμπτη κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείου. Ο λόγος της αποστολής στα γραφεία της Ομοσπονδίας ήταν για να συναντήσουν τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας Μπερτράντ  Λαγέκ στο πλαίσιο των ερευνών της υπόθεσης για χειραγώγηση του αγώνα Οθέλλος – Αγία Νάπα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ομίλου Premier της Β’ Κατηγορίας.

Με βάση τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Οθέλλος ο κ. Λαγιέκ ήταν στον εν λόγω αγώνα και αποχώρησε στο 70’, προτού δηλαδή ο διαιτητής Ανδρέας Κωνσταντίνου τιμωρήσει με τρεις κόκκινες την ομάδα της Αθηαίνου και καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Αγίας Νάπας.

Η Αστυνομία υπέβαλε κάποια ερωτήματα στον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας, η κατάθεση του οποίου θα καταχωρηθεί στο φάκελο της υπόθεσης. Θυμίζουμε πως το πρωί της Πέμπτης το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους Δημήτρη Μασιά και Ανδρέα Κωνσταντίνου μέχρι τη δίκη που ορίστηκε στις 17 Μαρτίου.

Ο Δημήτρης Μασιάς αντιμετωπίζει συνολικά 9 κατηγορίες ενώ ο Ανδρέας Κωνσταντίνου αντιμετωπίζει 3 κατηγορίες. Συγκεκριμένα οι Μασιάς και Κωνσταντίνου αντιμετωπίζουν τις τρεις πρώτες κατηγορίες που είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση και χειραγώγηση αθλητικού αγώνα.

Οι υπόλοιπες έξι κατηγορίες βαρύνουν μόνο τον Δημήτρη Μασιά και αφορούν σε απόπειρα χειραγώγησης αθλητικού αγώνα, δωροδοκία για αλλοίωση αθλητικού αγώνα και προσφορά χρημάτων σε μέλος ποδοσφαιρικού σωματείου προς επίτευξη ευνοϊκού αποτελέσματος.

Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Μασιάς αφορά και στο ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του αθλητικού παράγοντα και την ιδιότητα του παρόχου συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αθλητή η οποία αφορά στο γεγονός ότι ο Μασιάς, ενώ ήταν Πρόεδρος ποδοσφαιρικού συλλόγου, ήταν ταυτόχρονα μάνατζερ του παίκτη του Οθέλλου Βασίλη Παπαγεωργίου τον οποίο προσπάθησε να επηρεάσει στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Πηγή: goal.philenews.com