Home TOP NEWS Στην άμυνα λιοντάρια…

Στην άμυνα λιοντάρια…


Ο τίτλος του άρθρου μας όπως πολύ καλά καταλάβατε είναι απόλυτα εμπνευσμένος από τον ύμνο της ομάδας μας και αποτυπώνει φυσικά την εικόνα της άμυνας της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η αμυντική λειτουργία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του Χένινγκ Μπεργκ λειτουργεί πραγματικά σαν Ελβετικό ρολόι.

Η ομάδα μας σε 20 συνολικά παιχνίδια, 18 στο πρωτάθλημα και δύο στο κυπέλλο δέχθηκε συνολικά μόνο 10 τέρματα και συγκαταλέγεται μέσα στις τρεις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος μαζί με Ανόρθωση και Αποέλ.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός οτι στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε συντελεστή τερμάτων 11-0.

Είναι γεγονός οτι ο Νορβηγός κόουτς της ομάδας μας κατάφερε να “χτίσει” μια ομάδα με άμυνα γρανίτη και φυσικά σε αυτό όλο έχουν μεγάλη συμβολή η τετράδα πίσω αλλά κυρίως το αμυντικό δίδυμο Λούφτνερ και Λανγκ που φαίνεται οτι τα βρίσκουν με κλειστά μάτια.

Δεν μπορεί επίσης να μην γίνει αναφορά και στο γεγονός ότι, ακόμα και μετά όλους αυτούς τους τραυματισμούς και τις αναγκαστικές αλλαγές στον «άσο», οι τερματοφύλακες που έχουν κατά καιρούς επιλεγεί, ανταποκρίθηκαν στο έπακρο.

Να δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια που κράτησε η ΟΜΟΝΟΙΑ το μηδέν πίσω:

Δόξα – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-2)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Νέα Σαλαμίνα (2-0)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Απόλλωνας (1-0)
Ανόρθωση – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-0)
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΛ (1-0)
ΕΝΠ – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-2)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Αποέλ (0-0)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Δόξα (2-0)
Νέα Σαλαμίνα – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-3)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Πάφος FC (0-0)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Ανόρθωση (1-0)
Ολυμπιακός – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-2)

Κύπελλο

Ερμής – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-5)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Ερμής (0-3)

Αρκετοί πάντως λένε ότι η καλύτερη επίθεση είναι άμυνα και ισχυρίζονται ότι οι άμυνες αρκετές φορές δίνουν και πρωταθλήματα κάτι που ευχόμαστε να γίνει και με την ΟΜΟΝΟΙΑ.