Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αναμένεται νέο διάγγελμα για να ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα

Αναμένεται νέο διάγγελμα για να ανακοινωθούν αυστηρότερα μέτρα


Με διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τα νέα μέτρα, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha Κύπρου, οι προετοιμασίες στο Προεδρικό Μέγαρο είναι πυρετώδεις για την μετάδοση του διαγγέλματος τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό από τις 9:15, η συνεδρία της διϋπουργικής επιτροπής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατία, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία γίνεται αξιολόγηση για θέματα κορωνοϊού.

H διυπουργική συνέρχεται, καθώς ήδη η Κύπρος μετρά 95 κρούσματα της νόσου (περιλαμβανομένων και 3 στις Βρετανικές Βάσεις) και ενώ έχουν προστεθεί 20 συνολικά κρούσματα το Σαββατοκύριακο.

Η διϋπουργική θα προβεί σε μια ανασκόπηση της κατάστασης, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα ληφθούν αποφάσεις για κάποια νέα μέτρα.

Σημειώνεται ότι επικρατεί δυσφορία αφού δεν πολλοί δεν υπακούν στα προληπτικά μέτρα κατά τις εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο πολλοί να εισρεύσουν σε πάρκα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεντρώσεις κόσμου, κάτι που αντίκεται στις συστάσεις. ΟΙ εικόνες αυτές ώθησαν την ιατρική κοινότητα να συστήσει στην κυβέρνηση την υιοθέτηση πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.