Home SPORTS NEWS Ινφαντίνο: «Να κερδίσουμε τον αγώνα κατά του κορονοϊού»

Ινφαντίνο: «Να κερδίσουμε τον αγώνα κατά του κορονοϊού»


Κάλεσμα ενότητας από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην μάχη της ανθρωπότητας κατά του κορονοϊού.

Σε τηλεδιάσκεψη μαζί με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απηύθυνε κάλεσμα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια, για την ενότητα που απαιτείται, στην μάχη κατά του κορονοϊού.

«Είναι δύσκολες μέρες, είναι μια δύσκολη εποχή και έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, είναι ο κορονοϊός, είναι ο COVID-19. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ποδόσφαιρο πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και πρέπει να δείξει ενότητα. Πρέπει να δείξουμε ότι εργαζόμαστε μαζί, ότι είμαστε μια ομάδα» ανέφερε αρχικά ο κύριος Ινφαντίνο.

«Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα … Και τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν παγκόσμιες λύσεις, όπως και οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν εξαιρετικά μέτρα» συνέχισε ο ισχυρός άνδρας της διεθνούς συνομοσπονδίας.

«Πρέπει να τραβήξουμε όλοι στην ίδια πλευρά. Πρέπει να συνεργαστούμε. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό, αυτή είναι η προτεραιότητα και όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι σοβαρό. Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πρώτα πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον Covid-19 και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με θέματα ποδοσφαίρου» συνέχισε ο Ινφαντίνο, επισημαίνοντας ακόμα ότι «πρέπει να ασχοληθούμε με θέματα ποδοσφαίρου, πρέπει να εργαστούμε για το μέλλον και να αξιολογήσουμε τις ζημιές στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Θα το κάνουμε και τότε θα επιστρέψουμε πιο δυνατά. Θα επιστρέψουμε με νέες ιδέες, νέες μορφές, με οποιεσδήποτε ποδοσφαιρικές ανάγκες, αλλά τώρα είναι καιρός να αγωνιστούμε μαζί σαν ομάδα».
Πηγή:gazzetta.gr