Home TOP NEWS Μεταγραφική περίοδο έως τον Γενάρη θέλει η FIFA

Μεταγραφική περίοδο έως τον Γενάρη θέλει η FIFA


Η Παγκόσμια Oμοσπονδία Ποδοσφαίρου προσπαθεί να βρει λύσεις, ώστε να κινηθεί το χρήμα και να μειώσει τη ζημιά στους συλλόγους, επιμηκύνοντας τις μεταγραφές για μισό χρόνο.

Η πανδημία του κορωνοϊού και η αναβολή των πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο έχει αφήσει πίσω τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Η πρώτη συνέπεια είναι να πάνε όλα πίσω στις ημερομηνίες και να μην γνωρίζει κανείς πότε θα μπουν οι ομάδες ξανά στα γήπεδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίζουν μπάλα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, αλλά θα υπάρξουν και οικονομικές επιπτώσεις σε όλο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Τα χρήματα που θα κινηθούν αναμένεται να είναι πολύ λιγότερα απ’ ό,τι συνήθως και γι’ αυτόν τον λόγο η FIFA, σύμφωνα με σημερινή αναφορά της “Τelegraph” ετοιμάζει ένα πλάνο επιμήκυνσης της μεταγραφικής περιόδου και μάλιστα αυτή να λειτουργήσει αδιάλειπτα έως και τον Γενάρη. Κοινώς, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν θέλει να μείνει… ακίνητο το χρήμα, κάτι που θα έκανε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στους συλλόγους, αλλά και τους παίκτες.

Η συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να μειωθεί το κακό που προκαλεί στο άθλημα η πανδημία Covid-19, θα τεθεί επί τάπητος σε επαφές που θα πραγματοποιήσει η FIFA το προσεχές διάστημα με τις ομάδες και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Πηγή: www.gazzetta.gr