Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μιχαηλίδης: «Δεν έχουμε πρόθεση να κλείσουμε τα γήπεδα»

Μιχαηλίδης: «Δεν έχουμε πρόθεση να κλείσουμε τα γήπεδα»


Βρίσκεται και η Κύπρος πλέον στην δίνη του κορωνοϊου, το πρόβλημα αγγίζει και τον αθλητισμό και για το θέμα αυτό μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Τώρα ο ιός είναι σπίτι μας και θα πρέπει οι προφυλάξεις να ενταθούν, να αυξηθούν για να προλάβουμε τα χειρότερα. Εμείς συγκαλέσαμε εκτάκτως μια σύσκεψη στον οργανισμό στη 13:00 με όλους τους υπεύθυνους αθλητικών χώρων παγκύπρια και τους ζητήσαμε να κάνουν σκέψεις για διάφορα μέτρα για να τα συζητήσουμε. Θα πάρουμε αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσουμε για να ξέρει και ο κόσμος πώς να αντιδράσει» είπε αρχικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σκέφτεστε ή θα γίνει συζήτηση; «Εκτός από τα γνωστά μέτρα αυτοπροστασίας, θα πρέπει να βεβαιωθούμε στα  γήπεδα που ο ΚΟΑ ελέγχει να υπάρχουν όλες οι συνθήκες υγιεινής, τα πιο απλά. Από κει και πέρα θα υπάρχουν και κάποια επιπρόσθετα μέτρα τα οποία συζητήσαμε και θα τα δούμε όλα στην σύσκεψη. Είναι οι επιτηρητές που ελέγχουν τον κόσμο, οι υπάλληλοι του οργανισμού που είναι εκεί και προσφέρουν υπηρεσίες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας πρέπει να ληφθούν υπόψην».

Τι γίνεται με τα παιχνίδια μας, θα πάει ο κόσμος στα γήπεδα; Αυτό περιμένει να ακούσει ο κόσμος: «Μας αφορά αλλά δεν είναι αρμοδιότητα δική μας να πούμε ότι αυτό το παιχνίδι αναβάλλεται και αυτό είναι κεκλεισμένων των θυρών και άλλα. Εμείς είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας που είναι οι πολιτικοί μας προϊστάμενοι και παρακολουθούμε στενά το θέμα».

Θα κάνετε εισήγηση για κλείσιμο των γηπέδων; «Δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε κάτι τέτοιο γιατί δεν θεωρούμε ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη σήμερα και ούτε οι αρμόδιοι είμαστε να πούμε αν πρέπει τα γήπεδα να κλείσουν. Ο Υπουργός Παιδείας μου είπε ότι είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Υπουργό Υγείας».

**«Πρέπει να το λέμε συνεχώς όταν μας δίνεται η ευκαιρία μέσω των ΜΜΕ ότι το μέγιστο είναι η αυτοπροστασία. Το ακούμε καθημερινά από τους ειδικούς, δεν είναι δική μου εξειδίκευση. Δεν μπορεί πλέον να λέμε ότι δεν είναι δικό μου θέμα, δεν θα συμβεί σε μένα και άλλα τέτοια. Το πρόβλημα είναι εδώ και ότι δεν κάναμε προηγουμένως να το κάνουμε».

Πως μπορεί να ελέγξει ο ΚΟΑ ότι στα γυμναστήρια τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, επειδή είναι θέμα που ενδιαφέρει πολλούς; «Το θέμα με τα γυμναστήρια είναι δύσκολο θέμα και δεν μπορούμε σαν ΚΟΑ  να επιβάλουμε κανόνες. Υπάρχουν και γυμναστήρια που δεν είναι αδειοδοτημένα. Υπάρχουν γυμναστήρια σε σπίτια που δεν μας ανοίγουν να επιθεωρήσουμε. Κάνω έκκληση σε όσους διαχειρίζονται τέτοια υποστατικά να προσέχουν τους εαυτούς τους και τον κόσμο που πάει να αθληθεί».

Πηγή: sport-fm.com.cy