Home TOP NEWS Πιστός Ακόλουθος: Αυτόν τον λαό θα τον σέβεστε!!

Πιστός Ακόλουθος: Αυτόν τον λαό θα τον σέβεστε!!

Το έβλεπες , το ένοιωθες από νωρίς βρε αδερφέ . Όσοι ταξιδέψαμε χθες για το Τσίρειο  μπορούσαμε να το νοιώσουμε, να το μυρίσουμε, να το αισθανθούμε.


Ένα καταπράσινο καραβάνι ξεκίνησε από κάθε γωνιά της Κύπρου. Από την Λευκωσία, την Λάρνακα,  τα Κοκκινοχώρια ,την Πάφο και έσμιγε στην Λεμεσό, στο Τσίρειο.

Τα κασκόλ να ανεμίζουν σε κάθε παράθυρο αυτοκινήτου. Οι σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και περήφανα .

Προσπερνούσες και στο διπλανό αυτοκίνητο έβλεπες σηκωμένες γροθιές. Ερχόμαστε! Πολύ μιλήσατε κατά την εβδομάδα που πέρασε. Πολλές δηλώσεις και «θα». Ερχόμαστε. Ερχόμαστε χιλιάδες και θα σας λιώσουμε.

Το ένιωθες, το ένιωθες πως αυτό το παιχνίδι δεν χανόταν με τίποτα.

Δεν χανόταν γιατί η Βασίλισσα συνοδεύεται από τον ένα και μοναδικό. Τον τεράστιο πράσινο λαό της.
Το αφεντικό της Κύπρου.

Τον λαό που τόλμησαν να χλευάσουν οι κάθε λογής ανύπαρκτοι, άτιτλοι, κομπλεξικοί.

Τον λαό που δάκρυσε,πόνεσε, μαράζωσε μα που και πάλι είναι εδώ. Όρθιος ,περήφανος με την σημαία του ψηλά και την φωνή στεντόρεια. Να σου τραγουδά και να σε σπρωχνει.

Τον λαό της που μετά τα όσα απέδειξε τόσα χρόνια μετά τα τελευταία γεγονότα σας δίνει ακόμα ένα μάθημα. Πως η ιδέα, ο λαός, και η ιστορία δεν σβήνονται. Δεν πάνε πουθενά. Ο λαός είναι εδώ. Βράχος ακλόνητος.

Στο Τσίρειο για να σας παραδώσει μαθήματα. Πίστης, αφοσίωσης, αγάπης ,πάθους και οπαδισμού.

Στο Τσιρειο για να σας μάθει να σέβεστε. Ναι ρε. Μπροστά σε αυτό τον λαό θα είστε όλοι αμίλητοι ,σε στάση προσοχής και θα σέβεστε.

Ο λαός έδωσε το σύνθημα και η καλοκουρδισμένη μηχανή του Μπεργκ υπάκουσε. Το τραγούδι του ακούστηκε παντού και έσπρωξε την ομάδα σε μια άνετη νίκη.

Έκανε το Τσίρειο έδρα. Όπως παλιά . Γιατί ψες θυμηθήκαμε τα παλιά. Εκείνο το ανατριχιαστικό βουητό του λαού της ΟΜΌΝΟΙΑΣ και την δόνηση της κερκίδας του.

Αυτό που ζήσαμε ψες ήταν μοναδικό .  Τα προσωπάκια των παιδιών μας χαμογελαστά, οι φάτσες των μεγαλύτερων να λάμπουν. Δάκρυα χαράς και συγκίνησης. Μα και περηφάνεια ατέλειωτη.

Και ένα ποτάμι λαού με παιδάκια, νέους, γυναίκες και άντρες να αποχωρούν αγκαλιασμένοι, χαρούμενοι,  ευτυχισμένοι .

Με το τραγούδι τους να ακούγεται ακόμη πιο δυνατά.

Όσο για το ταξίδι της επιστροφής ήταν  γλυκό γιατί δεν χρειαζόταν πλέον να πούμε πολλά. Τώρα όλοι ξέρουμε πως η Ιθάκη δεν είναι μακρυά.

9 βήματα  μόνο!!

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ μου!!

Την αγάπη μου
Πιστός Ακόλουθος
Ακολουθήστε τον Πιστό Ακόλουθο στο Facebook